Βρέθηκαν τέσσερις ψυκτικοί θάλαμοι γεμάτοι με ληγμένα κονσερβοποιημένα προϊόντα, σάπιο κόκκινο κρέας και κρέας κοτόπουλου ακόμη και γαλακτοκομικά
Ένας 30χρονος αγρότης αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο του Secunda στην περιοχή Μπουμαλάγκα (μια από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής), για συλλογή ληγμένων και σάπιων τροφίμων από λιανοπωλητές με το πρόσχημα ότι τα ταΐζει στα ζώα του, μόνο για να τα πουλήσει για ανθρώπινη κατανάλωση.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γέμισε αυγά ταινίας από ανεπαρκώς ψημένο χοιρινό – Η ανατριχιαστική ακτινογραφία που σόκαρε ακόμα και τους γιατρούς (βίντεο)
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι θα πάθω αν φάω βρώμη που έχει χαλάσει;
Οι επιθεωρητές υγείας που εισέβαλαν στο αγρόκτημα του άνδρα νυχτερινές ώρες μετά από πληροφορίες σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν δύο αποθήκες γεμάτες με τρόφιμα ακατάλληλα για κατανάλωση.

Βρέθηκαν τέσσερις ψυκτικοί θάλαμοι γεμάτοι με ληγμένα κονσερβοποιημένα προϊόντα, σάπιο κόκκινο κρέας και κρέας κοτόπουλου. Επίσης, περίπου 1.000 τελάρα γεμάτα με ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και τυροκομικών. Επτά καταψύκτες βρέθηκαν στις αποθήκες με επανασυσκευασμένο σιτάρι, αλεύρι και καλαμπόκι. Βρέθηκε επίσης φορτηγό, εξοπλισμένο με ψυκτικό θάλαμο, δύο ελαφρά οχήματα παράδοσης, το ένα φορτωμένο με κρέας και ένα άδειο.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εμφιαλωμένο νερό: Μήνυση σε κορυφαία μάρκα για παρουσία στο νερό τοξικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο
Στο σημείο εντοπίστηκε και εξοπλισμός όπως ζυγαριές και πλαστικά σφραγιστικά, αυτοκόλλητα και μηχανήματα τιμολόγησης, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται κατά την επανασυσκευασία.

*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Η νέα φοβερή επιστημονική ανακάλυψη για την μόλυνση του τόνου σε κονσέρβα με υδράργυρο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Υγιεινή στο αεροπλάνο – Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;