ΑρχικήΝέαΑldi: Κατηγορείται ξανά για αντιγραφή προϊόντος, αυτή τη φορά της Cadbury

Αldi: Κατηγορείται ξανά για αντιγραφή προϊόντος, αυτή τη φορά της Cadbury

2 λεπτά ανάγνωσης

Κατηγορείται ξανά για αντιγραφή προϊόντος η εταιρεία Aldi, αυτή τη φορά μιας σοκολάτας της Cadbury.

Για άλλη μια αντιγραφή κατηγορήθηκε η αλυσίδα σουπερμάρκετ Aldi, αυτή τη φορά για μια σοκολάτα που θεωρήθηκε ολόιδια με την αντίστοιχη Freddo της Cadbury, η οποία έχει έναν δεινόσαυρο πάνω της.

- Advertisement -

Η μάρκα Dairyfine, η οποία είναι η εταιρεία της Aldi, έχει την ίδια χρυσή γραμματοσειρά με τη σοκολάτα Freddo της Cudburry, ενώ διαθέτει τον δεινόσαυρο “Deeno” που μοιάζει αρκετά με τον αντίστοιχο δεινόσαυρο της εταιρείας παραγωγής σοκολάτας.

Οι ράβδοι έχουν το ίδιο μέγεθος, και οι δύο ζυγίζουν 18 γραμμάρια, αλλά ένα πακέτο Deenos των δέκα κοστίζει 1,75 λίρες, ενώ ένα πακέτο πέντε γαλακτοκομικών γάλακτος Freddo είναι 1 λίρες.

- Advertisement -
Οι ομοιότητες με τη σοκολάτα Freddo της Cadbury είναι εκπληκτικές.

Όπως πάντα, το ίντερνετ είχε πολλά να πει για τη νέα λιχουδιά της Aldi, με πολλούς να τη χαρακτηρίζουν ως μια “μαϊμού” Freddo. Ωστόσο, κάποιοι που δοκίμασαν αμφότερες τις σοκολάτες σχολίασαν πως δεν φέρουν ομοιότητες στη γεύση τους- ίσως και η πιο βασική διαφορά τους.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατηγορείται για απομίμηση κάποιου προϊόντος.

Νωρίτερα φέτος, σε μια δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Marks & Spencer για ένα τζιν, το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της πρώης.

Ο βρετανικός κολοσσός είχε κατηγορήσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ότι το τζιν που είχε λανσάρει για τη χριστουγεννιάτικη καμπάνια του το 2021 ήταν πιστή αντιγραφή του δικού της προϊόντος.

Τα δυο τζιν φέρουν ομοιότητες σε σχήμα, αισθητική καθώς και τονικότητα. Οι εντυπωσιακές ομοιότητες των δυο μπουκαλιών οδήγησαν την M&S στο να κινηθεί δικαστικώς για δικαιώματα που όπως ισχυρίζεται, είχε ήδη κατοχυρώσει.

Όπως αποδείχθηκε, η αλυσίδα παραβίαζε όντως δικαιώματα σχεδίασης εις βάρος της βρετανικής εταιρίας. “Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση, η οποία καταδεικνύει τη σημασία της προστασίας της καινοτομίας μας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της M&S μετά την απόφαση. Ένας εκπρόσωπος της Aldi είπε: «Είμαστε απογοητευμένοι με αυτήν την απόφαση και θα ασκήσουμε έφεση“.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.