Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλάζουν τα πρότυπα στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑλλάζουν τα πρότυπα στην παραγωγή ελληνικού γιαουρτιού στις ΗΠΑ
spot_img

Ο FDA ζητά πληροφορίες για το γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Τα πρότυπα στη παραγωγή γιαουρτιού είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις με την πάροδο των ετών στον κλάδο, με μικρή ανταπόκριση από την Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μέχρι πρόσφατα.

- Advertisement -

Τα πρότυπα αποσκοπούν στην προστασία των θρεπτικών ιδιοτήτων και της ποιότητας ενός τροφίμου, ώστε να διασφαλίζεται στους καταναλωτές ότι το προϊόν δεν έχει υποστεί υποβάθμιση με τη χρήση διεργασιών ή συστατικών που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ιδιότητες αυτές.

Πρόσφατα, ο FDA εξέδωσε αίτημα για πληροφορίες (RFI) σχετικά με τις διαδικασίες παρασκευής και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία, για τους σκοπούς του RFI, αναφερόμαστε ως γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, ελληνικό γιαούρτι ή όπως γνωρίζουμε στην Ελλάδα το στραγγιστό γιαούρτι (αναφέρονται επίσης συλλογικά ως «γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες» στο παρόν RFI).

Τα εν λόγω γαλακτοκομικά προϊόντα καλλιεργούνται τουλάχιστον με Lactobacillus delbrueckii, υποείδος bulgaricus, και Streptococcus thermophilus. Ο FDA προβαίνει σε αυτή τη δράση, εν μέρει, επειδή το υφιστάμενο πρότυπο ταυτότητας γιαουρτιού (SOI) ενδέχεται να μην ευθυγραμμίζεται με ορισμένες διαδικασίες παρασκευής και συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη συγκέντρωση πρωτεϊνών για την παρασκευή γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Ο FDA ζητά πληροφορίες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να κατανοήσει τις τρέχουσες πρακτικές παρασκευής και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Ζητά επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση διαφόρων ονομασιών για το γιαούρτι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων πρακτικών των εταιρειών, εμπορικών συνεδρίων και μελετών για τους καταναλωτές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο