Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση σνακ Cheetos της Frito-Lay και Takis από όλα τα καταστήματα και σουπερμάρκετ της Νορβηγίας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση σνακ Cheetos της Frito-Lay και Takis από όλα τα καταστήματα και σουπερμάρκετ της Νορβηγίας
spot_img

Ανάκληση τσιπς τορτίγιας καλαμποκιού που περιέχουν Ε110.

Οι Αρχές της Νορβηγίας ανακάλεσαν από την αγορά τα σνακ Cheetos Flamin’ Hot Crunchy, Cheetos Crunchy και
Takis Fuego Hot Chili Pepper & Lime. Τα τσιπ τορτίγιας καλαμποκιού περιέχουν τη χρωστική E 110. Αυτό το πρόσθετο είναι παράνομο για χρήση σε προϊόντα σνακ που βασίζονται σε δημητριακά, αλεύρι και άμυλο.

To E 110 είναι η χρωστική Sunset Yellow χρησιμοποιείται σε τρόφιμα ως χρωστική ουσία που δίνει πορτοκαλί ή κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα συνήθως σε καραμέλες, επιδόρπια, σνακ, σάλτσες και κονσερβοποιημένα φρούτα. Η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ADI) είναι 0–4 mg/kg σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές τόσο της ΕΕ όσο και του ΠΟΥ/FAO. Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί απαιτούν όλα τα προϊόντα που περιέχουν E110 να φέρουν προειδοποιήσεις για πιθανές επιπτώσεις στην υπερκινητικότητα των παιδιών.

Τα προϊόντα εισάγονται στη Νορβηγία από τις ΗΠΑ μέσω προμηθευτών στην Ολλανδία, τη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές άλλες ποικιλίες προϊόντων στην αγορά Cheetos και Takis που δεν περιέχουν την παράνομη βαφή. Ως εκ τούτου, η Αρχή ζήτησε από τους καταναλωτές να διαβάσουν τη λίστα των συστατικών. Η χρωστική ουσία φέρει την ένδειξη Yellow 6 ή Yellow 6 lake ή E 110. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει τα προϊόντα κλήθηκαν να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στο κατάστημα όπου τα αγοράστηκαν συνέστησαν οι αρχές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο