ΑρχικήΝέαΑνακοίνωση της TÜV AUSTRIA σχετικά με την πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες...

Ανακοίνωση της TÜV AUSTRIA σχετικά με την πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο ανελκυστήρας λειτουργούσε χωρίς το προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.

Κανένας από τους ελέγχους, στις 3 Μαρτίου 2022 και στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, δεν οδήγησε στην έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και συνεπώς, ο ανελκυστήρας λειτουργούσε για τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς το εν λόγω προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.

- Advertisement -

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η TÜV AUSTRIA, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων ενώ σημειώνει: «Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση θα συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση του περιστατικού και θα αναδείξει πλήρως τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωσή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

- Advertisement -

Με αφορμή το ατυχές περιστατικό της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2024 με το τεχνικό πρόβλημα ενός εκ των ανελκυστήρων της Γ’ Φοιτητικής Εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η TÜV AUSTRIA, εγκεκριμένος οργανισμός ελέγχου ανελκυστήρων με ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά στους ελέγχους ασφάλειας, επισημαίνει ότι ο εν λόγω ανελκυστήρας είχε υποβληθεί σε έλεγχο από έμπειρο επιθεωρητή της εταιρείας στις 03/03/2022 και στις 12/09/2023.

Ωστόσο, κανένας από τους εν λόγω ελέγχους δεν οδήγησε στην έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας και συνεπώς, ο ανελκυστήρας λειτουργούσε για τουλάχιστον δύο χρόνια χωρίς το εν λόγω προβλεπόμενο πιστοποιητικό ελέγχου.

- Advertisement -

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και με την ασφάλεια να αποτελεί πυρήνα του DNA των υπηρεσιών μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, η TÜV AUSTRIA αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της διερεύνησης του συμβάντος. Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση θα συμβάλει στην ακριβή αποτύπωση του περιστατικού και θα αναδείξει πλήρως τα τεχνικά αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout