Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ για τα πρώτα ετήσια βραβεία βιολογικής παραγωγής της ΕΕ

ΑρχικήΝέαΑνακοινώθηκαν οι φιναλίστ για τα πρώτα ετήσια βραβεία βιολογικής παραγωγής της ΕΕ
spot_img

Ανακοινώθηκε ο κατάλογος των φιναλίστ για τα πρώτα ετήσια βραβεία βιολογικών προϊόντων της ΕΕ, με συνολικά 24 συμμετοχές από 11 διαφορετικά κράτη μέλη να προκρίνονται για βραβεία.

Οι φιναλίστ επιλέχθηκαν από περισσότερες από 200 αιτήσεις από 26 κράτη μέλη που υποβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Οι νικητές των οκτώ βραβείων θα ανακοινωθούν στην επίσημη τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες στις 23 Σεπτεμβρίου, ως μία από μια σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για τον εορτασμό της ετήσιας ημέρας βιολογικών προϊόντων της ΕΕ.

Τα βραβεία ξεκίνησαν ως μέρος μιας δέσμευσης που αναλήφθηκε στο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής με στόχο την αναγνώριση της αριστείας από την αρχή στην αλυσίδα βιολογικών τροφίμων, από τον αγρότη έως το εστιατόριο. Θα επιδιώξουν να ανταμείψουν τους καλύτερους και πιο καινοτόμους βιολογικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων της γεωργίας στο κλίμα και το περιβάλλον και των οποίων οι δράσεις θα συμβάλουν στην υλοποίηση των φιλοδοξιών των στρατηγικών «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και «Βιοποικιλότητα».

Τα βραβεία διοργανώνονται από κοινού από την Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, την COPA-COGECA και την IFOAM Organics Europe. Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από εκπροσώπους των εν λόγω οργανώσεων, καθώς και από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ.

Προσκλήθηκαν συμμετοχές από οποιονδήποτε παράγοντα ή ίδρυμα κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών προϊόντων με ένα εξαιρετικό, καινοτόμο, βιώσιμο και αναπαραγώγιμο έργο που συμβάλλει στη μεγαλύτερη προσβασιμότητα και οικονομική προσιτότητα των βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ. Η κριτική επιτροπή επιλέγει τους νικητές κάθε κατηγορίας κρίνοντας τα έργα τους με βάση τα οριζόντια κριτήρια ανάθεσης.

Οι φιναλίστ σε κάθε κατηγορία είναι οι εξής:

Καλύτερος βιοκαλλιεργητής (γυναίκα)

Καταρίνα Λίχτμανσπεργκερ (VLG Obervetterbachgut) – Θαλγκάου, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Ναζαρέτ Ματέος Άλβαρεζ (Entresetas) – Παρέδες ντε Νάβα, Παλένθια, Ισπανία

Σάρα Βέζα (Azienda Agricola Sara Vezza) – Τοπικίτα Καστελέτο, Μονφόρτε ντ’ Άλμπα, Πιεμόντε, Ιταλία

Καλύτερος βιοκαλλιεργητής (άντρας)

Τζιανπάολο Μαντσίνι (Il Sentiero del Riccio) – Σικινιάνο ντελί Αλμπούρι, Σαλέρνο, Καμπανία, Ιταλία

Νταβίντ Πέγιτς (Zrno eko imanje) – Ντουμπράβα, Κομητεία Ζάγκρεμπ, Κροατία

Τομ Κας (Kass-Haff S.àrl) – Ρόλινγκεν, Λουξεμβούργο

Καλύτερη βιολογική περιοχή

Οξιτανία, Γαλλία

Κέντρο-Βαλ ντε Λουάρ, Γαλλία

Βαλένθια, Ισπανία

Καλύτερη βιολογική πόλη

Gemeinde Seeham am Obertrumer See, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

Δήμος Τρογιάν, Βουλγαρία

Δήμος Βιέννης, Αυστρία

Καλύτερη βιολογική βιο-περιοχή

Associazione Bio-Distretto Cilento – Καμπανία, Ιταλία

Ένωση Biovallée – Eurre, Γαλλία

Centro Municipal Cultura e Desenvolvimento de Ihanha-a-Nova – Περιφέρεια Σέντρο, Πορτογαλία

Καλύτερο βιολογικό SME

Gino Girolomoni Cooperativa Agricola – Isola del Piano, επαρχία Πέζαρο και Ουρμπίνο, Ιταλία

Goodvenience.bio GmbH – Μάγδαλα, Θουριγγία, Γερμανία

Labonca Biohof GmbH – Μπουργκάου, Στυρία, Αυστρία

Καλύτερος λιανοπωλητής βιολογικών προϊόντων

Ecoveritas SA – Βαρκελώνη, Ισπανία

La ferme à l’arbre de Liège – Lantin, Λιέγη, Βέλγιο

Bio MERCATO, seiVital GmbH – Κέμπτεν, Βαυαρία, Γερμανία

Καλύτερο βιολογικό εστιατόριο

Τραττίνο – Λυών, Γαλλία

Lilla Bjers HB – Βίσμπι, Νήσος Γκότλαντ, Σουηδία

Εστιατόριο Λούφτμπουργκ (Kolariks Freizeitbetriebe GesmbH) – Κολαρίκ ιμ Πράτερ – Βιέννη, Αυστρία

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους υποψηφίους, τα κριτήρια επιλογής και τα βραβεία εν γένει μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΕ για τα βιολογικά βραβεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο