Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
15.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Νέες μέθοδοι και τεχνολογία

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΑνίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Νέες μέθοδοι και τεχνολογία
spot_img

Πρόοδος στις αναδυόμενες μη καταστροφικές τεχνολογίες για την ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση.

Τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή τροφής σε πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, η βιομηχανία αυγών αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις, όπως η μικροβιακή εισβολή λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, που οδηγεί σε βλάβες και μειωμένη χρηστικότητα. Επομένως, η ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών και μη καταστροφικών μεθόδων, μπορεί να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις. Καθώς οι παραδοσιακές μέθοδοι αξιολόγησης της φρεσκάδας των αυγών είναι συχνά υποκειμενικές και χρονοβόρες, οι σύγχρονες μη καταστροφικές τεχνολογίες, όπως η φασματοσκοπία κοντινού υπέρυθρου (NIR), η φασματοσκοπία Raman, η φασματοσκοπία φθορισμού, η όραση υπολογιστή (έγχρωμη απεικόνιση), η υπερφασματική απεικόνιση, οι ηλεκτρονικές μύτες, και ο πυρηνικός μαγνητικός συντονισμός, έχουν προσφέρει αντικειμενικά και γρήγορα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση αυτών των περιορισμών.

Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Foods, συνοψίζει και συζητά τις πρόσφατες εξελίξεις και εξελίξεις στην εφαρμογή μη καταστροφικών τεχνολογιών για την ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών. Ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες όπως η φασματοσκοπία NIR, η όραση με υπολογιστή και η υπερφασματική απεικόνιση έχουν επιτύχει ακρίβεια μεγαλύτερη από 96% στην ανίχνευση της φρεσκάδας των αυγών. Επομένως, αυτή η ανασκόπηση παρέχει μια επισκόπηση των τρεχουσών τάσεων στις σύγχρονες μη καταστροφικές τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για την ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών. Αυτή η ανασκόπηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στον τομέα των αναδυόμενων τεχνολογιών σε αυτήν την ερευνητική πορεία και να κεντρίσει τα ενδιαφέροντα τόσο των επιστημόνων τροφίμων όσο και των επαγγελματιών του κλάδου.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο