Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση πριν το Πάσχα

ΑρχικήΝέαΑνοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση πριν το Πάσχα
spot_img

cibum team


Υπόθεση 2-3 ημερών είναι σύμφωνα με πηγές, να ληφθεί απόφαση για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, πριν το Πάσχα δηλαδή σε περίπου μία εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση όλα συγκλίνουν πως θα έχουμε μαζικό άνοιγμα της αγοράς μέχρι τις 10 Μαΐου.

Αν και οι επιδημιολόγοι τουλάχιστον όπως φαίνεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, διαφωνούν με το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα, κυβερνητικά στελέχη τάσσονται υπέρ, με το αιτιολογικό ότι μόνο έτσι θα μπει «φρένο» στα κορωνοπάρτι. Από την άλλη δεν είναι σίγουρο ότι τα τελευταία θα σταματήσουν εάν ανοίξει η εστίαση.

Πάντως τα πάρτι σε πλατείες και δρόμους έξω από κάβες και μίνι μάρκετ, όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας και θεωρούνται ως αιτία της έξαρσης των κρουσμάτων, έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις αρχές καθώς δεν υπάρχει τρόπος να τα σταματήσουν.  

Πάντως όλα θα έχουν κριθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται οριστική απόφαση για άνοιγμα της εστίασης. Όσο για τα ωράρια κυκλοφορίας και λειτουργιών των εκκλησιών την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο