Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

PepsiCo: Aπάτη στο Facebook με πλαστές αγγελίες εργασίας

ΑρχικήΝέαPepsiCo: Aπάτη στο Facebook με πλαστές αγγελίες εργασίας
spot_img

Oι αγγελίες είχαν ως φερόμενο εργοδότη την Pepsi Services Inc και υπόσχονταν 23 ευρώ την ώρα.

Aπάτη με πλαστές θέσεις εξ αποστάσεως εργασίας για την εταιρεία Pepsi κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Στις 19 Μαΐου 2023, ο ιστότοπος snopes.com έλαβε μήνυμα από αναγνώστη του, στο οποίο εξέφρασε απορία για ορισμένες θέσεις εξ αποστάσεως εργασίας από την PepsiCo στο Facebook. 

Μετά από έρευνα, παρατηρήθηκε ότι πολλές αναρτήσεις ανέφεραν ως εταιρεία πίσω από τις προσλήψεις την “Pepsi Services Inc”, ενώ ως περιγραφή της θέσης αναφερόταν πλήρης και μερική απασχόληση, ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 8 π.μ.- 15.00, αμοιβή 23 ευρώ την ώρα και εκπαίδευση 2 εβδομάδων με 13 ευρώ την ώρα.

Κοντά στο τέλος της αγγελίας, έγραφε: “Σημείωση: Δεν πρόκειται για ειδοποίηση απάτης”, μήνυμα που στοχεύει στην προσέλκυση αιτήσεων και χρηστών.

Ένα άλλο περίεργο στοιχείο ήταν πως, αν και πράγματι η PepsiCo είχε περίπου 9 θέσεις για εξ αποστάσεως εργασία στο λογαριασμό της στο LinkedIn , όλες αυτές οι θέσεις εργασίας στο Facebook έμοιαζαν να είναι ρόλοι με υψηλή αμοιβή και απευθύνονταν σε αιτούντες σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ εμφάνιζαν τοποθεσίες είτε στο Μπαγκλαντές είτε στο Πακιστάν. Μέχρι τώρα φαίνεται πως πρόκειται για κάτι μη αξιόπιστο.

Το snopes.com διερευνώντας κι άλλο την υπόθεση, παρατήρησε πως το site ήταν ένας κακοσχεδιασμένος ιστότοπος sites.google.com, που με τη σειρά του προδίδει πως δεν πρόκειται για κάτι που θα ανέβαζε η ίδια η PepsiCo.

Επιπλέον, η σελίδα οδήγησε στο startacareertoday.com, έναν ιστότοπο με  όρους και προϋποθέσεις, στον οποίο οι διαχειριστές λένε ότι μοιράζονται υποβληθέντα δεδομένα χρήστη με “συνεργάτες μάρκετινγκ”, οι οποίοι μετέπειτα θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Σε αυτούς συγκαταλέγονταν και σελίδες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για απάτη.

Επειδή πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τους αναζητούντες εργασία προς ίδιον όφελος, συνιστάται αν ψάχνει κανείς για δουλειά σε κάποιον γνωστό όμιλο να κοιτά στη σελίδα του, εν προκειμένω  το pepsicojobs.com για την Pepsi.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα