cibum team
Ο chef σκότωσε το φίδι για να το κάνει σούπα. Και μετά από 20 λεπτά το κεφάλι της κόμπρας σκότωσε τον θύτη της… Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ στην Νότια Κίνα και θύμα ο γνωστός chef της περιοχής Πενγκ Φαν.
Ο άτυχος chef ετοίμαζε μία σπάνια λιχουδιά, ένα περιζήτητο πιάτο από ινδονησιακή κόμπρα, που σερβίρεται μόνο σε πολυτελή εστιατόρια. Έκοψε το κεφάλι της κόμπρας, έβαλε το σώμα στην κατσαρόλα και άφησε το κεφάλι πάνω στον πάγκο της κουζίνας του για να το πετάξει αργότερα.
Μόλις ολοκλήρωσε τη διαδικασία και έβαλε την κατσαρόλα στη φωτιά ο Φαν καθάρισε τον πάγκο του και πήρε το κεφάλι της κόμπρας για να το πετάξει στον κάδο των σκουπιδιών. Το κεφάλι όμως ήταν ακόμα ζωντανό και πρόλαβε να δαγκώσει τον chef ο οποίος ξεψύχησε πριν λάβει το αντίδοτο.
Οι θαμώνες του εστιατορίου άκουσαν κραυγές από την κουζίνα και μέχρι να καταλάβουν τι έχει συμβεί ο σεφ είχε ήδη ξεψυχήσει.
Το δάγκωμα κόμπρας οδηγεί σε παράλυση και ασφυξίας
Ο ειδικός Yang Hong -chang – ο οποίος έχει περάσει 40 χρόνια μελετώντας τις κόμπρες – λέει ότι όλα τα ερπετά μπορούν να λειτουργήσουν έως και μία ώρα μετά την απώλεια τμημάτων του σώματος ή ακόμα και ολόκληρου του σώματος.
«Είναι απολύτως πιθανό το κεφάλι να παρέμεινε ζωντανό και μετά τον αποκεφαλισμό και να δάγκωσε το χέρι του Πενγκ. Όταν το κεφάλι κοπεί από το σώμα του ουσιαστικά πεθαίνει καθώς οι βασικές λειτουργίες του σώματος έχουν σταματήσει, αλλά υπάρχει ακόμα κάποια αντανακλαστική δράση».
«Αυτό σημαίνει ότι τα φίδια έχουν την ικανότητα να δαγκώνουν με το δηλητλήριό τους ακόμη και μετά το κόψιμο του κεφαλιού».
Πηγή: dailymail
Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
Φάκελος ΝΕΡΟ: Υπάρχει επάρκεια στην Ελλάδα;
Η επιδημία Giardiasis στην Ιταλία από μολυσμένο νερό βρύσης
ΗΠΑ: Η Dole ανακαλεί συσκευασίες με φρέσκο μαϊντανό λόγω E.coli
Δηλητηρίαση 14 θαμώνων σε εστιατόριο από μονοξείδιο του άνθρακα στο Χονγκ Κονγκ
Μόλυνση τροφίμων: Ποια τρόφιμα είναι επιρρεπή σε ποια παθογόνα και γιατί