Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!

ΑρχικήΝέαΑπίστευτο: Κόμπρα δάγκωσε και σκότωσε chef 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό!
spot_img

cibum team

Ο chef σκότωσε το φίδι για να το κάνει σούπα. Και μετά από 20 λεπτά το κεφάλι της κόμπρας σκότωσε τον θύτη της… Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ στην Νότια Κίνα και θύμα ο γνωστός chef της περιοχής Πενγκ Φαν.

 Ο άτυχος chef ετοίμαζε μία σπάνια λιχουδιά, ένα περιζήτητο πιάτο από ινδονησιακή κόμπρα, που σερβίρεται μόνο σε πολυτελή εστιατόρια. Έκοψε το κεφάλι της κόμπρας, έβαλε το σώμα στην κατσαρόλα και άφησε το κεφάλι πάνω στον πάγκο της κουζίνας του για να το πετάξει αργότερα.

Μόλις ολοκλήρωσε τη διαδικασία και έβαλε την κατσαρόλα στη φωτιά ο Φαν καθάρισε τον πάγκο του και πήρε το κεφάλι της κόμπρας για να το πετάξει στον κάδο των σκουπιδιών. Το κεφάλι όμως ήταν ακόμα ζωντανό και πρόλαβε να δαγκώσει τον chef  ο οποίος ξεψύχησε πριν λάβει το αντίδοτο.

 Οι θαμώνες του εστιατορίου άκουσαν κραυγές από την κουζίνα και μέχρι να καταλάβουν τι έχει συμβεί ο σεφ είχε ήδη ξεψυχήσει.

 Το δάγκωμα κόμπρας οδηγεί σε παράλυση και ασφυξίας

 Ο ειδικός Yang Hong -chang – ο οποίος έχει περάσει 40 χρόνια μελετώντας τις κόμπρες – λέει ότι όλα τα ερπετά μπορούν να λειτουργήσουν έως και μία ώρα μετά την απώλεια τμημάτων του σώματος ή ακόμα και ολόκληρου του σώματος.

 «Είναι απολύτως πιθανό το κεφάλι να παρέμεινε ζωντανό και μετά τον αποκεφαλισμό και να δάγκωσε το χέρι του Πενγκ. Όταν το κεφάλι κοπεί από το σώμα του ουσιαστικά πεθαίνει καθώς οι βασικές λειτουργίες του σώματος έχουν σταματήσει, αλλά υπάρχει ακόμα κάποια αντανακλαστική δράση».

 «Αυτό σημαίνει ότι τα φίδια έχουν την ικανότητα να δαγκώνουν με το δηλητλήριό τους ακόμη και μετά το κόψιμο του κεφαλιού».

 

Πηγή: dailymail

 

  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα