Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

700 τροφικές δηλητηριάσεις στο εστιατόριο της Airbus – Βρέθηκε η αιτία

ΑρχικήΝέαΔιεθνή700 τροφικές δηλητηριάσεις στο εστιατόριο της Airbus – Βρέθηκε η αιτία
spot_img

Νοροϊός η αιτία της δηλητηρίασης εκατοντάδων εργαζομένων στη Airbus στο Χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Παραμονές Χριστουγέννων η αεροπορική εταιρεία Airbus διοργάνωσε γιορτή για 2.600 εργαζόμενους, στο εστιατόριο του εργοστασίου της, στο Montoir-de-Bretagne στη βορειοδυτική Γαλλία. Όμως 700 από τους προσκεκλημένους, μετά το πλούσιο δείπνο αρρώστησαν σοβαρά με γαστρεντερικά συμπτώματα, διάρροια και εμετό καθώς και μέθη, πυρετό και πονοκέφαλο. Το μενού περιελάμβανε ένα πιάτο με τυρί, ένα ορεκτικό με χτένια, μια τερίνα φουά γκρα, μοσχάρι κοκκινιστό και ένα πιάτο με αστακό και για επιδόρπιο σύμφωνα με την The Guardian, κορμό παγωτό και μους σοκολάτας. Οι περισσότεροι εμφάνισαν τα συμπτώματα σε 24 έως 48 ώρες μετά το φαγητό.

Στη αρχή ενοχοποιήθηκε το τυρί αλλά τελικά «αθωώθηκε» καθώς σύμφωνα με την Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) που  δημοσίευσε τα συμπεράσματα της έρευνάς της, ευθύνεται ένας νοροϊός ενώ αποκλείστηκε αστοχία στον χειρισμό των τροφίμων στην κουζίνα του εστιατορίου, καθώς η έρευνα δεν έδειξε καμία μη συμμόρφωση.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) του Pays de la Loire έδωσε κάποιες διευκρινίσεις. «Λαμβάνοντας υπόψη τα κλινικά σημεία που παρουσιάζουν οι ασθενείς και τους χρόνους εμφάνισης των συμπτωμάτων, ο οργανισμός θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρχει μόλυνση με νοροϊό , τον ιό της γαστρεντερίτιδας που είναι ήδη υπεύθυνος την ίδια περίοδο μόλυνσης των περιοχών εκτροφής στρειδιών» όπως ανέφερε η ARS στη Le Figaro. Ωστόσο, η ακριβής προέλευση της μόλυνσης δεν έχει διευκρινιστεί.

 Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου η Γαλλία που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής στρειδιών στην Ευρώπη τέθηκε σε συναγερμό μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις από νοροϊό λόγω κατανάλωσης στρειδιών. Στο Νομό Vendee απαγορεύτηκε η αλιεία,  συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και εμπορία οστρακοειδών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, που προέρχεται από την περιοχή Chenaux du Payré, λόγω «αρκετών περιπτώσεων συλλογικής τροφικής δηλητηρίασης». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκαν στην Ευρώπη περισσότερες από 300 δηλητηριάσεις από στρείδια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα