Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία νοροϊού από μολυσμένα στρείδια σε πολλές χώρες της Ευρώπης

ΑρχικήPicksNews LineΕπιδημία νοροϊού από μολυσμένα στρείδια σε πολλές χώρες της Ευρώπης
spot_img

Περισσότερες από 300 δηλητηριάσεις από στρείδια – Η Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα Τρόφιμα έχει “πλημμυρίσει” από δημοσιεύσεις σχετικά με μολυσμένα στρείδια.

Τέσσερις ειδοποιήσεις έχει δημοσιεύσει η Φινλανδία στο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης για τρόφιμα της ΕΕ, RASFF, για τροφικές δηλητηριάσεις από μολυσμένα με νοροϊό, στρείδια.

Στο Ελσίνκι και σε άλλες πόλεις της Φινλανδίας έχουν αρρωστήσει 170 άνθρωποι. Όλοι κατανάλωσαν στρείδια τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ο νοροϊός έχει βρεθεί σε εννέα διαφορετικές παρτίδες στρειδιών με δύο από την Ολλανδία, έξι από τη Γαλλία και μία από την Ιρλανδία. 

Και στη Σουηδία σημειώθηκαν κρούσματα δηλητηρίασης από στρείδια, εισαγόμενα από Σουηδία, Γαλλία και Ολλανδία. Συνολικά τον Μάρτιο σημειώθηκαν 25 δηλητηριάσεις. Προειδοποιήσεις RASFF έχουν επίσης εκδοθεί από την Ισπανία και την Ιταλία σχετικά με νοροϊό σε στρείδια από τη Γαλλία.

Στο Βέλγιο αρρώστησαν 20 άνθρωποι που έφαγαν γαλλικά στρείδια, αλλά ο αριθμός των θυμάτων από ολλανδικά μύδια είναι αδιευκρίνιστος. Στη Δανία συνολικά σημειώθηκαν 92 δηλητηριάσεις από στρείδια προέλευσης Γαλλίας και Νορβηγίας.

Τα κρούσματα νοροϊού έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά στην Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA). Οι εργαστηριακές αναφορές για τον νοροϊό είναι 77 τοις εκατό υψηλότερες από τον μέσο όρο 5 σεζόν για την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα