Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
31.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγγούρια με σαλμονέλα – Σύνδεση με 141 κρούσματα σαλμονέλωσης στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑγγούρια με σαλμονέλα – Σύνδεση με 141 κρούσματα σαλμονέλωσης στις ΗΠΑ
spot_img

Ο FDA διερευνά εάν τα αγγούρια ευθύνονται για μία επιδημία σαλμονέλωσης.

Η εταιρεία Fresh Start Produce Sales στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ανακαλεί ολόκληρα αγγούρια που έχουν αποσταλεί σε ορισμένες πολιτείες από τις 17 Μαΐου έως τις 21 Μαΐου 2024, λόγω της πιθανότητας να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα, έναν οργανισμό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμα ή ηλικιωμένα άτομα και σε άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα υγιή άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα παρουσιάζουν συχνά πυρετό, διάρροια (που μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μόλυνση με σαλμονέλα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον οργανισμό να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει πιο σοβαρές ασθένειες όπως αρτηριακές λοιμώξεις (δηλ. μολυσμένα ανευρύσματα), ενδοκαρδίτιδα και αρθρίτιδα.

Φωτογραφία με τα μολυσμένα αγγούρια που δημοσίευσε ο FDA.

Ο FDA διεξάγει αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος για να προσδιορίσει εάν αυτό το δείγμα σχετίζεται με μια εν εξελίξει έρευνα επιδημίας σαλμονέλας 141 κρούσματα.

Η κατανάλωση αγγουριών, έχει συνδεθεί με αρκετές τροφιμογενείς επιδημίες που αφορούν τη Salmonella enterica.Το 2018 μετά από ένα μεγάλο ξέσπασμα σαλμονέλας από αγγούρια στις ΗΠΑ, έγινε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Rutgers. Η έρευνα έδειξε σημαντική μεταφορά βακτηρίων από το δέρμα του αγγουριού στο βρώσιμο τμήμα σάρκας και στον αποφλοιωτή συνέβη κατά τη διάρκεια του ξεφλουδίσματος και πως  η σαλμονέλα είναι σε θέση να επιβιώσει στην επιφάνεια των αγγουριών που είναι αποθηκευμένα στους 7 και στους 21 °C για έως και 7 ημέρες, είτε το αγγούρι ήταν κερωμένο είτε χωρίς κερί. Επίσης η σαλμονέλα έδειξε καλύτερη επιβίωση στα αγγούρια που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με κερί με βάση το πετρέλαιο. Ενώ η μόλυνση των προϊόντων μπορεί να συμβεί κατά τη μετασυλλεκτική επεξεργασία, η έρευνα έχει δείξει ότι η σαλμονέλα έχει συσχετιστεί με το περιβάλλον ανάπτυξης στο χωράφι. Κατά τη διάρκεια της φυτικής παραγωγής, τα φυτά μπορεί να μολυνθούν με σαλμονέλα μέσω μη επεξεργασμένου βιολογικά τροποποιημένου εδάφους ζωικής προέλευσης ή νερού, ειδικά εάν χρησιμοποιείται γενική άρδευση με επιφανειακά νερά.

Τα ανακληθέντα αγγούρια στάλθηκαν σε χύμα χαρτοκιβώτια από τις 17 Μαΐου έως τις 21 Μαΐου 2024, απευθείας σε κέντρα λιανικής διανομής, χονδρεμπόρους και διανομείς υπηρεσιών τροφίμων σε Αλαμπάμα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Ιλινόις, Μέριλαντ, Βόρεια Καρολίνα, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Οχάιο , Πενσυλβάνια, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Βιρτζίνια και Δυτική Βιρτζίνια.

Τα ανακαλούμενα αγγούρια είναι σκούρα πράσινα, περίπου 1,5 – 2,0 ίντσες σε διάμετρο και 5-9 ίντσες μήκος. Τα μίνι αγγούρια και τα αγγλικά αγγούρια δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν την ανάκληση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα