Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλαντίαση: Ένας άνδρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από σπιτική κονσέρβα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλαντίαση: Ένας άνδρας στις ΗΠΑ έχασε τη ζωή του από σπιτική κονσέρβα
spot_img

Βρήκαν στο σπίτι του 170 βάζα με σπιτικές κονσέρβες και υλικά κονσερβοποιίας

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ φαίνεται να πέθανε από αλλαντίαση, μετά την κατανάλωση κονσέρβας από τροφή, η οποία είχε κονσερβοποιηθεί στο σπίτι με λάθος τρόπο.

- Advertisement -

Η Δημόσια Υγεία της κομητείας Γκρέις Χάρμπορ ανακοίνωσε, ότι ένας άνδρας στην  Ουάσιγκτον ηλικίας μεταξύ 55 και 65 ετών πέθανε από πιθανή αιτία αλλαντίασης στα τέλη Απριλίου. Παρότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, οι ειδικοί υποψιάζονται την αλλαντίαση, αφού ανακάλυψαν 170 βάζα με σπιτικές κονσέρβες και υλικά κονσερβοποιίας στο σπίτι του σύμφωνα με το iflscience. 

Η αλλαντίαση προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από τα βακτήρια Clostridium botulinum υπό αναερόβιες συνθήκες (όπου δεν υπάρχει οξυγόνο). Η τοξίνη επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του σώματος, προκαλώντας δυσκολία στην κίνηση, στην αναπνοή, μυϊκή παράλυση και μερικές φορές θάνατο.  Τα ακατάλληλα κονσερβοποιημένα, διατηρημένα ή ζυμωμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση, μαζί με ορισμένα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά που έχουν χαμηλή οξύτητα, είναι ιδιαίτερα πιθανό να φιλοξενούν τα βακτήρια. Οι νευροτοξίνες της αλλαντίασης λέγεται ότι είναι οι πιο δηλητηριώδεις τοξίνες που γνωρίζει η ανθρωπότητα.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα και στην Ελλάδα υπήρξε παρόμοιο περιστατικό αλλαντίασης. Συγκεκριμένα δύο γυναίκες από το Κιάτο, μία 48χρονη και η 77χρονη μητέρα της, κατανάλωσαν σπιτικά κονσερβοποιημένα από τις ίδιες φασολάκια. Η 48χρονη, μάλιστα, κατέληξε καθοδόν για το νοσοκομείο.

Ενώ αναμένονται τα ακριβή αίτια θανάτου, οι τοπικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να ακολουθούν τις κατάλληλες τεχνικές κονσερβοποίησης. Η χρήση κατάλληλων τεχνικών κονσερβοποίησης,  σωστού εξοπλισμού και η απόρριψη τυχόν κονσερβοποιημένων τροφίμων που μπορεί να μην έχουν συντηρηθεί σωστά προσθέτουν ασφάλεια από τυχόν δηλητηριάσεις του οργανισμού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα