Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ κατηγορείται για πώληση ληγμένου κρέατος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλυσίδα σούπερ μάρκετ κατηγορείται για πώληση ληγμένου κρέατος
spot_img

Τι απαντά η CK Foodstores για τις κατηγορίες.

   Για πώληση ληγμένου κρέατος 13 ημερών κατηγορείται η Βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ CK Foodstores, κατόπιν έρευνας του S4C, Y Byd ar Bedwar, το οποίο βρήκε σχεδόν 50 προϊόντα να πωλούνται ή να παρουσιάζονται πέρα από τις ημερομηνίες λήξης τους σε πολλά καταστήματα τροφίμων CK. Η αλυσίδα που διατηρεί περισσότερα από 30 καταστήματα στη νότια και δυτική Ουαλία, έχει δεσμευτεί να «παρακολουθήσει και να βελτιώσει» τις πολιτικές της ως απάντηση στους ισχυρισμούς. 

  Πιθανώς να υπάρχει μια σύγχυση στο μυαλό των καταναλωτών, όσον αφορά όλες αυτές τις διαφορετικές επισημάνσεις στα προϊόντα όπως “ανάλωση κατά προτίμηση έως”, “ανάλωση έως”, “ημερομηνία λήξης” κ.α. Ωστόσο η επισήμανση “ημερομηνία λήξης” είναι μια ειδοποίηση που αφορά την ασφάλεια και είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση της για τη δημόσια υγεία.

   Η έρευνα, η οποία διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στα CK Foodstores, αποκάλυψε ότι σχεδόν τα μισά από τα 24 καταστήματα που επισκέφθηκαν πουλούσαν προϊόντα πέρα από τις ημερομηνίες λήξης τους. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ένα κομμάτι γκάμον που είχε λήξει 13 ημέρες σε ένα κατάστημα CK στο Penclawdd του Swansea και μπαστούνια κοτόπουλου που είχαν λήξει κατά δύο μέρες στο κατάστημα St Clears στο Carmarthenshire.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η CK Foodstores αντιμετωπίζει νομικές επιπτώσεις για τέτοιες παραβιάσεις. Πέρυσι, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ κλήθηκε να πληρώσει σχεδόν 30.000 λίρες για την πώληση ληγμένων τροφίμων και την παρουσίαση μη ασφαλών προϊόντων σε δύο από τα καταστήματά της στο Swansea.

   Ο Nathan Barnhouse, διευθυντής της Υπηρεσίας Προτύπων Τροφίμων (FSA), τόνισε τη σημασία των ημερομηνιών λήξης για τη διασφάλιση της ασφάλειας των καταναλωτών. Δήλωσε πως, «Η ημερομηνία λήξης αφορά την ασφάλεια. Μπορεί να μυρίζει και να φαίνεται εντάξει, αλλά δεν θα δείτε απαραίτητα τα βακτήρια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σας αρρωστήσουν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε νοσηλεία εάν είστε ηλικιωμένοι, παιδιά ή έχετε μια υποκείμενη κατάσταση υγείας. Και ακριβώς επειδή μπορεί να έχετε φάει φαγητό μετά την ημερομηνία λήξης του στο παρελθόν και να είστε εντάξει, μπορεί να μην είστε τόσο τυχεροί στο μέλλον. Τα καταστήματα δεν πρέπει να πουλούν τίποτα μετά την ημερομηνία λήξης του.»

    Η CK Foodstores είπε σε μια δήλωση: «Η CK εκτιμά όλους τους πελάτες της και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε αναγνώριση της δέσμευσής της προς τους πελάτες της, η CK θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να βελτιώνει τις πολιτικές και τις διαδικασίες της για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της συνεχίζουν να λαμβάνουν ποιοτικά προϊόντα σε λογικές τιμές».

    Ο Οργανισμός Προτύπων Τροφίμων έχει επισημάνει τη σοβαρότητα της πώλησης κρέατος πέραν της ημερομηνίας χρήσης του, διευκρινίζοντας ότι όχι μόνο αποτελεί παραβίαση αλλά θέτει και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

https://pembrokeshire-herald.com/83519/supermarket-chain-ck-foodstores-accused-of-selling-expired-meat/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο