Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται γάλα Lactaid – Κίνδυνος αλλεργικού σοκ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται γάλα Lactaid - Κίνδυνος αλλεργικού σοκ
spot_img

Ενδεχομένως περιέχει ίχνη αμυγδάλου που δεν αναφέρονται στην ετικέτα.

Στην ανάκληση ενός από τα πιο δημοφιλή γάλατα στις ΗΠΑ, του Lactaid milk προχώρησαν σε 27 Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, οι Υγειονομικές Αρχές της χώρας λόγω πιθανού αλλεργιογόνου που μπορεί να προκαλέσει απειλητική για τη ζωή αντίδραση σε όσους έχουν αλλεργία ή ευαισθησία στα αμύγδαλα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) ανακοίνωσε ότι η HP Hood LLC έχει ανακαλέσει επιλεγμένες μονάδες 96oz ψυχόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων Lactaid, που ενδεχομένως περιέχουν ίχνη αμυγδάλου που δεν αναφέρονται στην ετικέτα.

Τα επηρεαζόμενα δοχεία γάλακτος Lactaid των 96 ουγκιών στάλθηκαν σε λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους από τις 5 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2024 που βρίσκονται στο Κονέκτικατ, το Νιου Τζέρσεϊ, την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη, και σε άλλες πολιτείες.

Όσοι έχουν αγοράσει το προϊόν, μπορείτε να το επιστρέψουν στο σημείο λιανικής πώλησης όπου έγινε η αγορά για πλήρη επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή.

Τι μπορεί να προκαλέσει η αλλεργία στους ξηρούς καρπούς

Η αλλεργία στους ξηρούς καρπούς είναι μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες.

Οι ξηροί καρποί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή, δυνητικά θανατηφόρα, αλλεργική αντίδραση (αναφυλαξία). Συστήνεται έτσι σε κάθε αλλεργικό άτομο στους ξηρούς καρπούς να έχει άμεση πρόσβαση σε ενέσιμη επινεφρίνη καθ’ όλες τις στιγμές καθώς και γνώση της διαδικασίας χρήσης της. 

Για την αποφυγή μίας αλλεργικής αντίδρασης, η αυστηρή αποφυγή των ξηρών καρπών και των παραγώγων τους είναι απαραίτητη. Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων για την αναγνώριση στοιχείων ξηρών καρπών.

Η αλλεργία στους ξηρούς καρπούς μπορεί να διατηρείται δια βίου, αν και περίπου 9% των παιδιών θα καταφέρουν τελικά να ξεπεράσουν την αλλεργία τους. 

Οι ξηροί καρποί περιλαμβάνουν αλλά δε περιορίζονται στο καρύδι, το αμύγδαλο, το φουντούκι, το κάσιους, και το φυστίκι αιγίνης. Δε θα πρέπει να συγχέονται ή να συγκατελέγονται μαζί με το φυστίκι, που είναι όσπριο ή με σπόρους όπως το ηλιοτρόπιο ή το σουσάμι.   

Όποιος έχει αλλεργία σε κάποιο τύπο ξηρού καρπού έχει ψηλότερες πιθανότητες να είναι αλλεργικός και σε άλλους τύπους. Αν και είναι σύνηθες να αποφεύγουμε όλους τους ξηρούς καρπούς καθώς και το φυστίκι σε παιδιά με αλλεργία στους ξηρούς καρπούς, η κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξατομικεύεται.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ISO: Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

O ISO βοηθά τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να...

Απάτη τροφίμων: Νέο εργαλείο της ΕΕ για την προστασία της ακεραιότητας της τροφικής αλυσίδας

Ένα εργαλείο πληροφορικής ανάλυσης κινδύνου βάσει πληροφοριών που προστατεύει τα ευρωπαϊκά συστήματα τροφίμων.

7 νεκροί από μαγιά αρτοποιίας – Μόλυνση της γραμμής παραγωγής με λιστέρια

Η νομοθεσία που δεν απαιτεί την αναφορά στις αρχές παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμών, σε μη έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE), ήταν μοιραία για 7 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο