Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση φυστικοβούτυρου Calvé της Unilever λόγω… καουτσούκ!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση φυστικοβούτυρου Calvé της Unilever λόγω… καουτσούκ!
spot_img

Δεν αποκλείεται ο κίνδυνος ασφυξίας ή εσωτερικών τραυματισμών

Η πολυεθνική εταιρεία Unilever ανακαλεί το γνωστό φυστικοβούτυρο Calvé Peanut Sauce Mild και Calvé Peanut Sauce Spicy καθώς μέσα στο προϊόν εντοπίστηκαν κομμάτια από… καουτσούκ!

Την ανάκληση αποφάσισε η ίδια η εταιρεία, ενώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, το προϊόν έχει κυκλοφορήσει σε 16 χώρες μεταξύ των οποίων Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισπανία και Ελβετία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης, λόγω τεχνικού σφάλματος στην παραγωγή των Calvé Peanut Sauce Mild και Calvé Peanut Sauce Spicy, είναι πιθανό το προϊόν μπορεί να περιέχει κομμάτια εύκαμπτου καουτσούκ.

Σε περίπτωση κατάποσης ξένου σώματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ασφυξίας ή εσωτερικών τραυματισμών, προειδοποιεί σε σχετική ενημέρωση η αρχή Ασφάλειας Τροφίμων του Λουξεμβούργου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα