ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση γάλακτος που αρρώστησε καταναλωτή: Οι Αρχές αποσύρουν άλλες τρεις μάρκες

Ανάκληση γάλακτος που αρρώστησε καταναλωτή: Οι Αρχές αποσύρουν άλλες τρεις μάρκες

3 λεπτά ανάγνωσης

Προληπτικά μέτρα μετά το πρώτο περιστατικό – Κοινή προέλευση σε όλες τις ανακληθείσες παρτίδες

Οι υγειονομικές αρχές της Λιγουρίας επεκτείνουν την προληπτική ανάκληση γάλακτος μετά από περιστατικό ασθένειας που ενδέχεται να σχετίζεται με την κατανάλωση γάλακτος συγκεκριμένου εμπορικού σήματος. Μετά την αρχική ανάκληση παρτίδας του γάλακτος Basko, τώρα στη λίστα προστίθενται και τρεις ακόμη μάρκες: Alberti, Valli Genovesi και Valle Stura.

- Advertisement -

Η απόφαση λήφθηκε μετά από καταγγελία καταναλωτή που παρουσίασε αδιαθεσία, πιθανώς συνδεδεμένη με το προϊόν. Παρότι οι αναλύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η ASL (τοπική υγειονομική υπηρεσία) αποφάσισε να ενεργήσει προληπτικά, διατάσσοντας την απόσυρση επιπλέον προϊόντων από την αγορά.

Ποιες παρτίδες ανακαλούνται:

Όλα τα προϊόντα παράγονται από την G. Alberti & Co. και φέρουν τον ίδιο αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης:

- Advertisement -

Τι να κάνουν οι καταναλωτές

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους προϊόντα από τις παραπάνω παρτίδες καλούνται να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς. Η ASL συνεχίζει τις αναλύσεις ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του περιστατικού. Η υπόθεση παρακολουθείται στενά και αποτελεί υπενθύμιση της σημασίας της ιχνηλασιμότητας και ελέγχου τροφίμων, ειδικά σε προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης όπως το γάλα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΥΠΑΑΤ: Επείγουσα αποστολή δειγμάτων με επικίνδυνα παθογόνα στη Γαλλία – Ερωτήματα για τη δημόσια υγεία

Επείγουσες αναλύσεις στο Παρίσι για Listeria και σταφυλοκοκκικές τοξίνες – Ανοιχτά ερωτήματα για προϊόντα και ενδεχόμενη επιμόλυνση.

Ψάρια στην ΕΕ: Σοβαρά κενά στους ελέγχους και διπλάσιο ποσοστό προβληματικών δειγμάτων διαπιστώνει έκθεση της Κομισιόν

Η Κομισιόν διαπιστώνει ανεπαρκή κατάρτιση, δόλιες πρακτικές, προβλήματα ελέγχου της ψυκτικής αλυσίδας και αδυναμίες στην επαλήθευση της ασφάλειας αλιευμάτων.