Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση Ισοτονικού αθλητικού ποτού από τη Γαλλία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα

ΑρχικήPicksNews LineΑνάκληση Ισοτονικού αθλητικού ποτού από τη Γαλλία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
spot_img

Πρόκειται για το “ISO READY TO DRINK ISOTONIC  DRINK”.

Η Ευρωπαϊκή πύλη RASFF ενημερώθηκε για ανάκληση ισοτονικού αθλητικού ποτού έτοιμου προς κατανάλωση, που εξάγεται από τη Γαλλία σε 21 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Πρόκειται για το προϊόν “ISO READY TO DRINK ISOTONIC  DRINK“.

Το ισοτονικό ρόφημα παρουσιάζει οργανοληπτική τροποποίηση, δηλαδή αλλοιώσεις σε γεύση και οσμή. Πιο συγκεκριμένα, φουσκωμένο μπουκάλι, θολό χρώμα, ασυνήθιστη γεύση και μυρωδιά ξιδιού. Εκτός από την Ελλάδα το ποτό κυκλοφορεί σε Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Oλλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Γαλλία ενημέρωσε τους καταναλωτές και προέβη σε ανάκληση του προϊόντος. Η πύλη RASFF κατατάσσει τον κίνδυνο στην κατηγορία «αναποφάσιστος». Το ρόφημα ανακλήθηκε στη Γαλλία στις 16 Νοεμβρίου, στην Ιταλία στις 21 Νοεμβρίου, στις 22 στην Βουλγαρία και την Κροατία και χθες 23 Νοεμβρίου σε Αυστρία και Σλοβενία.

Η ειδοποίηση ανάκλησης της εταιρείας στην Κροατία αναφέρει:

«Αγαπητοί πελάτες, εντοπίσαμε οργανοληπτικές αλλαγές σε ένα από τα προϊόντα μας: πιθανή αλλαγή στη γεύση και την όσφρηση (παρόμοια με το ξύδι), γεγονός που καθιστά το προϊόν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Οι αντίστοιχες παρτίδες έχουν αποσυρθεί από την αγορά, αλλά ορισμένα από αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν να είχαν πουληθεί νωρίτερα. Εάν αγοράσατε και εξακολουθείτε να έχετε ένα προϊόν από αυτή τη σειρά, μην το καταναλώσετε και επιστρέψτε το κατάστημα της επιλογής σας για να λάβετε επιστροφή χρημάτων (ακόμα κι αν το προϊόν έχει ήδη ανοίξει ή μερική κατανάλωση). Σας προσκαλούμε να επιστρέψετε το προϊόν στο κατάστημα της επιλογής σας για επιστροφή χρημάτων»

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα