ΑρχικήΝέαΑνάκληση συσκευασμένης σαλάτας Caesar με λιστέρια

Ανάκληση συσκευασμένης σαλάτας Caesar με λιστέρια

2 λεπτά ανάγνωσης

Το κοτόπουλο που χρησιμοποιείται στο προϊόν μπορεί να είναι μολυσμένο με Listeria monocytogenes αφού κύριος προμηθευτής του είναι η BrucePac

Μία νέα επείγουσα ανάκληση για προϊόν που περιέχει το επικίνδυνο και μερικές φορές θανατηφόρο βακτήριο λιστέρια, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

- Advertisement -

Το Σάββατο, η Fresh Express Incorporated, με έδρα το Salinas της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε εθελοντική ανάκληση της συσκευασμένης σαλάτας Chicken Caesar Salad Bowls λόγο φόβου ότι το κοτόπουλο που χρησιμοποιείται στο προϊόν μπορεί να είναι μολυσμένο με Listeria monocytogenes αφού κύριος προμηθευτής του είναι η BrucePac.

Το ανακληθέν προϊόν έχει διανεμηθεί στις πολιτείες Καλιφόρνια, Λουιζιάνα, Τέξας και Ουάσιγκτον και έχουν ημερομηνίες λήξης από 26 Οκτωβρίου έως και 2 Νοεμβρίου 2024.

- Advertisement -

Η εταιρεία παραγωγής κοτόπουλου BrucePac με έδρα στην Οκλαχόμα, έχει επεκτείνει την ανάκληση των προϊόντων της, που ξεπερνά τους 5,300 χιλιάδες τόνους, κοτόπουλου και κρέατος. Η επέκταση της ανάκλησης περιλαμβάνει και προϊόντα που διανεμήθηκαν σε σχολεία και ιδρύματα.

Ανησυχία και επαγρύπνηση

- Advertisement -

Η λιστέρια είναι βακτήριo που μπορεί να μολύνει πολλά τρόφιμα. Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μόλυνση από λιστέρια είναι οι έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με το CDC.

Οι αρχές συνιστούν επαγρύπνηση διότι τα συμπτώματα σοβαρής ασθένειας συνήθως ξεκινούν μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και από την ίδια ημέρα ή έως και 70 ημέρες αργότερα.

Υπολογίζεται ότι 1.600 άνθρωποι παθαίνουν λιστερίωση ετησίως στις ΗΠΑ και περίπου 260 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτήν, σύμφωνα με το CDC.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος