Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CDC, FDA και FSIS συλλέγουν στοιχεία για την εστία E.coli στο Οχάιο και το Μίσιγκαν

ΑρχικήPicksNews LineCDC, FDA και FSIS συλλέγουν στοιχεία για την εστία E.coli στο Οχάιο και το Μίσιγκαν
spot_img

Το CDC, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και ρυθμιστικών αρχών σε διάφορες πολιτείες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA-FSIS) συλλέγουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων για τον εντοπισμό της πηγής τροφίμων μιας επιδημίας λοιμώξεων από E. coli O157: H7.

Μέχρι στιγμής, ασθένειες έχουν αναφερθεί μόνο από το Μίσιγκαν και το Οχάιο. Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ως η πηγή και αυτή η έρευνα συνεχίζεται.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου 2022, συνολικά 29 άτομα που μολύνθηκαν με το στέλεχος της επιδημίας E. coli O157: H7 έχουν αναφερθεί στο CDC από 2 πολιτείες. Οι ασθένειες ξεκίνησαν σε ημερομηνίες που κυμαίνονται από τις 26 Ιουλίου 2022 έως τις 6 Αυγούστου 2022. Οι ασθενείς κυμαίνονται σε ηλικία από 6 έως 91 ετών, με διάμεση ηλικία τα 21 έτη, και το 38% είναι γυναίκες. Από τα 17 άτομα με διαθέσιμες πληροφορίες, τα 9 έχουν νοσηλευτεί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Οι ερευνητές δημόσιας υγείας χρησιμοποιούν το σύστημα PulseNet για να εντοπίσουν ασθένειες που μπορεί να αποτελούν μέρος αυτής της επιδημίας. Το CDC PulseNet διαχειρίζεται μια εθνική βάση δεδομένων αποτυπωμάτων DNA των βακτηρίων που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες. Η αποτύπωση DNA πραγματοποιείται σε βακτήρια χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS).

Το Μίσιγκαν και το Οχάιο έχουν αναφέρει και τα δύο μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των λοιμώξεων από E. coli στις πολιτείες τους. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες δεν έχουν ακόμη αναφερθεί στο σύστημα PulseNet, αλλά οι ερευνητές εργάζονται γρήγορα για να τις προσθέσουν, ώστε να προσδιορίσουν εάν μπορεί να αποτελούν μέρος αυτής της επιδημίας. Το WGS των ασθενειών στο PulseNet έδειξε ότι τα βακτήρια από δείγματα ασθενών είναι στενά συνδεδεμένα γενετικά, κάτι που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι σε αυτή την εστία αρρώστησαν από το ίδιο τρόφιμο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα