Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CDC, FDA και FSIS συλλέγουν στοιχεία για την εστία E.coli στο Οχάιο και το Μίσιγκαν

ΑρχικήPicksNews LineCDC, FDA και FSIS συλλέγουν στοιχεία για την εστία E.coli στο Οχάιο και το Μίσιγκαν
spot_img

Το CDC, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και ρυθμιστικών αρχών σε διάφορες πολιτείες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA-FSIS) συλλέγουν διαφορετικούς τύπους δεδομένων για τον εντοπισμό της πηγής τροφίμων μιας επιδημίας λοιμώξεων από E. coli O157: H7.

Μέχρι στιγμής, ασθένειες έχουν αναφερθεί μόνο από το Μίσιγκαν και το Οχάιο. Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ως η πηγή και αυτή η έρευνα συνεχίζεται.

Μέχρι τις 16 Αυγούστου 2022, συνολικά 29 άτομα που μολύνθηκαν με το στέλεχος της επιδημίας E. coli O157: H7 έχουν αναφερθεί στο CDC από 2 πολιτείες. Οι ασθένειες ξεκίνησαν σε ημερομηνίες που κυμαίνονται από τις 26 Ιουλίου 2022 έως τις 6 Αυγούστου 2022. Οι ασθενείς κυμαίνονται σε ηλικία από 6 έως 91 ετών, με διάμεση ηλικία τα 21 έτη, και το 38% είναι γυναίκες. Από τα 17 άτομα με διαθέσιμες πληροφορίες, τα 9 έχουν νοσηλευτεί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Οι ερευνητές δημόσιας υγείας χρησιμοποιούν το σύστημα PulseNet για να εντοπίσουν ασθένειες που μπορεί να αποτελούν μέρος αυτής της επιδημίας. Το CDC PulseNet διαχειρίζεται μια εθνική βάση δεδομένων αποτυπωμάτων DNA των βακτηρίων που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες. Η αποτύπωση DNA πραγματοποιείται σε βακτήρια χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS).

Το Μίσιγκαν και το Οχάιο έχουν αναφέρει και τα δύο μεγάλες αυξήσεις στον αριθμό των λοιμώξεων από E. coli στις πολιτείες τους. Ορισμένες από αυτές τις ασθένειες δεν έχουν ακόμη αναφερθεί στο σύστημα PulseNet, αλλά οι ερευνητές εργάζονται γρήγορα για να τις προσθέσουν, ώστε να προσδιορίσουν εάν μπορεί να αποτελούν μέρος αυτής της επιδημίας. Το WGS των ασθενειών στο PulseNet έδειξε ότι τα βακτήρια από δείγματα ασθενών είναι στενά συνδεδεμένα γενετικά, κάτι που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι σε αυτή την εστία αρρώστησαν από το ίδιο τρόφιμο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα