Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Cheetos και Doritos: Αγώνας δρόμου της PepsiCo να κάνει τα δημοφιλή σνακ πιο υγιεινά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνCheetos και Doritos: Αγώνας δρόμου της PepsiCo να κάνει τα δημοφιλή σνακ πιο υγιεινά
spot_img

Μετά τις πιέσεις από το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ στις εταιρείες τροφίμων να αφαιρέσουν ή να αντικαταστήσουν εθελοντικά τα τεχνητά χρώματα πριν από το 2027.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PepsiCo Ramon Laguarta δήλωσε ότι ο γίγαντας των σνακ θα «επιταχύνει» τη μετάβασή του σε φυσικά συστατικά εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών και της πίεσης από τον Λευκό Οίκο να αφαιρέσει τα τεχνητά χρώματα από τα τρόφιμα.

Ο Laguarta είπε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της PepsiCo για τα κέρδη πρώτου τριμήνου με τους αναλυτές ότι ο κατασκευαστής Cheetos and Doritos σχεδιάζει να μεταφέρει «όλο το χαρτοφυλάκιο σε φυσικά χρώματα ή τουλάχιστον να προσφέρει στον καταναλωτή επιλογές φυσικών χρωμάτων» τα επόμενα «δύο χρόνια».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα πατατάκια, οι σφολιάτες και τα άλλα σνακ της PepsiCo είναι ασφαλή και η εταιρεία στέκεται δίπλα στην υπάρχουσα επιστήμη. 

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας έρχονται λίγες ημέρες αφότου ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Robert F. Kennedy Jr. ανακοίνωσε ότι οι εταιρείες τροφίμων πρέπει να αφαιρέσουν ή να αντικαταστήσουν οικειοθελώς τα συνθετικά χρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως πριν από το τέλος του 2026.

Η PepsiCo έχει ήδη κυκλοφορήσει ορισμένα προϊόντα με φυσικά χρώματα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Simply Ruffles Hot & Spicy χρωματισμένο με σκόνη ντομάτας και κόκκινη πιπεριά τσίλι αντί για τεχνητές βαφές. Το Bloomberg σημείωσε ότι σε αντίθεση με το πιο γνωστό Ruffles Flamin’ Hot, τα νέα τσιπ Simply δεν διαθέτουν το έντονο κόκκινο χρώμα που συνήθως συνδέεται με το καυτερό και το πικάντικο.

Η αντικατάσταση των συνθετικών χρωμάτων με φυσικά δεν είναι εύκολη. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ένας κατάλληλος αντικαταστάτης και μερικές φορές στους καταναλωτές δεν αρέσει το νέο χρώμα. 

Το 2016, η General Mills άλλαξε πολλά δημητριακά, συμπεριλαμβανομένου του Trix ως μέρος της δέσμευσής της να αφαιρέσει τα τεχνητά χρώματα και γεύσεις . Μετά τα παράπονα των καταναλωτών και τη μείωση των πωλήσεων, η General Mills επανέφερε την Trix με τεχνητά χρώματα ένα χρόνο αργότερα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιαούρτι με μήλο: Νέο εύρημα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων

Πώς το μήλο βελτιώνει το γιαούρτι – ;Eρευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΠΘ δίνει απαντήσεις

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα