Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες μαθητές δημοτικού με τροφική δηλητηρίαση στην Αργεντινή

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔεκάδες μαθητές δημοτικού με τροφική δηλητηρίαση στην Αργεντινή
spot_img

Ερευνάται η εστία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Σάντα Φε.

Με συμπτώματα κοιλιακού άλγους και εμετού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 35 παιδιά μεταξύ 9 και 11 ετών, από το σχολείο Arino de Funes στην επαρχία santa fe της Αργεντινής. Όλοι οι μαθητές έφαγαν στην καντίνα του σχολείο, της οποίας τα τρόφιμα συλλέχθηκαν για να γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις.

Κατ’ αρχήν, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση αφού όλα αυτά τα παιδιά – οι περισσότεροι μαθητές της πέμπτης τάξης δημοτικού- έφαγαν μεσημεριανό στο ίδρυμα, το οποίο έχει παραχώρηση για την υπηρεσία τραπεζαρίας είπε ο Νέλσον Αμπάκα, γενικός συντονιστής του ιδρύματος, στην La Capital: «Όταν μάθαμε τι συνέβη, τεθήκαμε στη διάθεση των οικογενειών και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των τροφίμων » είπε και ενημέρωσε πως το εστιατόριο του σχολείου έκλεισε και τα παιδιά τρώνε από άλλη υπηρεσία εστίασης. Είναι ενδιαφέρον ότι η σχολή Αρίνο επιβλέπεται από διατροφολόγο και τεχνολόγο τροφίμων στον χώρο της κουζίνας . «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή αν δεν υπήρχαν αυτοί οι έλεγχοι» είπε ο Αμπακα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο