Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες μαθητές δημοτικού με τροφική δηλητηρίαση στην Αργεντινή

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔεκάδες μαθητές δημοτικού με τροφική δηλητηρίαση στην Αργεντινή
spot_img

Ερευνάται η εστία της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Σάντα Φε.

Με συμπτώματα κοιλιακού άλγους και εμετού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 35 παιδιά μεταξύ 9 και 11 ετών, από το σχολείο Arino de Funes στην επαρχία santa fe της Αργεντινής. Όλοι οι μαθητές έφαγαν στην καντίνα του σχολείο, της οποίας τα τρόφιμα συλλέχθηκαν για να γίνουν εργαστηριακές αναλύσεις.

- Advertisement -

Κατ’ αρχήν, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση αφού όλα αυτά τα παιδιά – οι περισσότεροι μαθητές της πέμπτης τάξης δημοτικού- έφαγαν μεσημεριανό στο ίδρυμα, το οποίο έχει παραχώρηση για την υπηρεσία τραπεζαρίας είπε ο Νέλσον Αμπάκα, γενικός συντονιστής του ιδρύματος, στην La Capital: «Όταν μάθαμε τι συνέβη, τεθήκαμε στη διάθεση των οικογενειών και ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των τροφίμων » είπε και ενημέρωσε πως το εστιατόριο του σχολείου έκλεισε και τα παιδιά τρώνε από άλλη υπηρεσία εστίασης. Είναι ενδιαφέρον ότι η σχολή Αρίνο επιβλέπεται από διατροφολόγο και τεχνολόγο τροφίμων στον χώρο της κουζίνας . «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή αν δεν υπήρχαν αυτοί οι έλεγχοι» είπε ο Αμπακα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα