Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι ασφαλές για κατανάλωση αυτό το… “πράσινο πράγμα” στο σκόρδο;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕίναι ασφαλές για κατανάλωση αυτό το… “πράσινο πράγμα” στο σκόρδο;
spot_img

Πετάμε ή χρησιμοποιούμε το σκόρδο που έχει πρασινίσει σε μερικά σημεία;

Πολύ δημοφιλές μέσα στην «ταπεινότητά» του το σκόρδο προσφέρει πολλά θρεπτικά οφέλη εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που χαρίζει σε εκατοντάδες συνταγές. Ωστόσο πολλοί αναρωτιούθνται τι είναι αυτό το πράσινο κομμάτι που μπορεί να βρεθεί σε μία σκελίδα. Και όσοι δεν γνωρίζουν το πετάνε. Δικαίως ή αδίκως;

- Advertisement -

Ξεκινώντας από τα βασικά, από τι είναι αυτό το πράσινο δηλαδή, πρόκειται για τη φύτρα του σκόρδου η οποία αποτελεί ένδειξη ότι το σκόρδο αναπτύσσει νέους βλαστούς και ρίζες, άρα δεν είναι πλέον φρέσκο ​​και μάλλον βρίσκεται στην κουζίνα για καιρό. Το σκόρδο φυτρώνει όταν οι σκελίδες έχουν εκτεθεί σε υγρασία και ζεστές θερμοκρασίες, το οποίο μπορεί να συμβεί εάν το σκόρδο αποθηκευτεί σε μέρος ζεστό και υγρό, όπως ένα ντουλάπι κουζίνας.

Σε αυτή την περίπτωση, το σκόρδο τρώγεται κανονικά, αλλά έχει πικρή γεύση. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού να αφαιρέσετε τη φύτρα. Έτσι, όχι μόνο θα διατηρήσει την κανονική του γεύση αλλά θα είναι και πιο εύπεπτο.

Οι σεφ μάλιστα συστήνουν να αφαιρείται πάντα η φύτρα του σκόρδου καθώς για παράδειγμα σε πείραμα για παρασκευή μαγιονέζας, η μαγιονέζα που παρασκευάστηκε χωρίς τη φύτρα είχε έντονη, σκορδάτη γεύση, αυτή χωρίς τη φύτρα δεν είχε καλή γεύση και άφηνε μια αίσθηση καψίματος στην κατάποση.

Συνοπτικά αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως ο καταλληλότερος και πιο απλός τρόπος αποθήκευσης για να διατηρηθεί περισσότερο, είναι να να το τοποθετήσετε σε δικτυωτές σακούλες προϊόντων. Αυτές είναι επαναχρησιμοποιήσιμες και παρέχουν την κυκλοφορία του αέρα που το σκόρδο χρειάζεται για να διατηρηθεί φρέσκο.  Η συντήρησή του στο ψυγείο θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί εάν η θερμοκρασία πέσει πολύ, οι βολβοί θα αρχίσουν να βλασταίνουν όταν η θερμοκρασία αυξηθεί ξανά. Οι βολβοί εάν καταναλωθούν είναι ακίνδυνοι αλλά θα δώσουν πικρή γεύση στο φαγητό. Η κατάψυξη φρέσκου σκόρδου, επίσης είναι μια σωστή επιλογή. Και ο τρόπος για κατάψυξη είναι να το τοποθετήσετε μαζί με τις φλούδες του και εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε το ξεφλουδίζετε αφού το ξεπαγώσετε.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα