Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
30.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εκτυπωμένα έντομα: Μπορεί να είναι η λύση στην επισιτιστική κρίση;

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕκτυπωμένα έντομα: Μπορεί να είναι η λύση στην επισιτιστική κρίση;
spot_img

Επιστήμονες από το SUTD της Σιγκαπούρης προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα προμήθειας τροφίμων με τρισδιάστατη εκτύπωση.

Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται μέρα με τη μέρα, αυξάνεται και η ανάγκη και η ζήτηση για τρόφιμα. Λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, του αυξημένου νερού και άλλων παραγόντων, οι πηγές τροφίμων θα μπορούσαν να αποτελέσουν τεράστιο πρόβλημα για ορισμένους. 

Όπως αναφέρει το sciencedirect.com, μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας & Σχεδίου της Σιγκαπούρης (SUTD) αναζητούσε τρόπους αντιμετώπισης μελλοντικών προβλημάτων εφοδιασμού τροφίμων και αποφάσισε απλώς να εκτυπώσει μερικά. Αντί να τρώνε μόνοι τους γρύλους ή προνύμφες, οι ερευνητές αποφάσισαν να τα συνδυάσουν με λαχανικά που καταναλώνονται πιο συχνά όπως τα καρότα για να αλλάξουν τη γεύση.

Η ερευνητική ομάδα, αποφάσισε να συνδυάσει τα έντομα, τα φύκια κ.λπ., με λαχανικά που καταναλώνονται πιο συχνά. Εκτός από τα λαχανικά, τα θρεπτικά συστατικά και το χρώμα που καταναλώνονται συνήθως, η σκόνη καρότου βοήθησε στην παροχή μηχανικής αντοχής στα μελάνια.

Μάλιστα, ορισμένα προϊόντα όπως τα έντομα και τα φύκια έχουν ήδη καταναλωθεί σε ορισμένες χώρες της Ασίας, της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής. Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες εργάζονται για να λύσουν αυτό το πρόβλημα για την ανθρωπότητα.

Ο εμπλουτισμός πρωτεϊνών είναι ένας καθιερωμένος τρόπος για τη βελτίωση των θρεπτικών και λειτουργικών ιδιοτήτων των τροφίμων και την πρόληψη του υποσιτισμού, ενώ οι σκόνες τροφίμων από έντομα, φυτά, φύκια και ζώα που χρησιμοποιούνται για το 3DFP, καλύπτουν ποικίλες διατροφικές συνήθειες.

Πηγή: Interesting Engineering

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα