Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιδημία Ηπατίτιδας Α στην Αυστραλία από χουρμάδες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπιδημία Ηπατίτιδας Α στην Αυστραλία από χουρμάδες
spot_img

Έξι κρούσματα Ηπατίτιδας Α σημειώθηκαν στην Αυστραλία το 2021 μετά από κατανάλωση χουρμάδων.

Οι φρέσκοι χουρμάδες Medjool προέλευσης Ιορδανίας πιστεύεται ότι είναι η πηγή ενός νέου στελέχους ηπατίτιδας Α που δεν είχε μέχρι τώρα εμφανιστεί στην Αυστραλία. Οι χουρμάδες είναι της ίδιας επωνυμίας και τύπου με αυτές που εμπλέκονται σε μια επιδημία ηπατίτιδας Α και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021.

Μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2021, αναφέρθηκαν έξι γενετικά πανομοιότυπα κρούσματα ηπατίτιδας Α στη Νέα Νότια Ουαλία και στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας. Όλοι οι άρρωστοι ανέφεραν την ημερομηνία κατανάλωσης κατά την περίοδο έκθεσής τους. Οι αρχές υποπτεύθηκαν τους χουρμάδες μετά το ξέσπασμα ηπατίτιδας Α στο Ηνωμένο Βασίλειο που αρρώστησε τουλάχιστον 31 άτομα, που σχετίστηκε επίσης με την κατανάλωση χουρμάδων.

Η Picky Eaters Pty Ltd ανακάλεσε τις συσκευασίες χουρμάδων 1 κιλού και 5 κιλών οι οποίες πωλούνταν στο διαδίκτυο καθώς και σε ολόκληρη τη ΝΝΟ στο IGA και Ανεξάρτητα σούπερ μάρκετ.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την ηπατίτιδα Α στην επιχείρησή σας τροφίμων;

Η προσωπική υγιεινή και οι σωστές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων σε όλο το προσωπικό ελαχιστοποιούν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από ηπατίτιδα Α. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από το φαγητό, πριν και μετά το χειρισμό των τροφίμων και αφού χειριστούν οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να έχει μολυνθεί (π.χ. πάνες, κάδοι απορριμμάτων κ.λπ.).

Τα κρούσματα ηπατίτιδας Α έχουν συχνά συνδεθεί με κατεψυγμένα φρούτα. Το μαγείρεμα αυτών των προϊόντων πριν σερβιριστούν ή καταναλωθούν μειώνει τον κίνδυνο.

Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας αγοράζει τρόφιμα μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές και λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη όλες τις ανακλήσεις τροφίμων στην περιοχή σας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα