ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπιδημία Ηπατίτιδας Α στην Αυστραλία από χουρμάδες

Επιδημία Ηπατίτιδας Α στην Αυστραλία από χουρμάδες

2 λεπτά ανάγνωσης

Έξι κρούσματα Ηπατίτιδας Α σημειώθηκαν στην Αυστραλία το 2021 μετά από κατανάλωση χουρμάδων.

Οι φρέσκοι χουρμάδες Medjool προέλευσης Ιορδανίας πιστεύεται ότι είναι η πηγή ενός νέου στελέχους ηπατίτιδας Α που δεν είχε μέχρι τώρα εμφανιστεί στην Αυστραλία. Οι χουρμάδες είναι της ίδιας επωνυμίας και τύπου με αυτές που εμπλέκονται σε μια επιδημία ηπατίτιδας Α και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021.

- Advertisement -

Μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2021, αναφέρθηκαν έξι γενετικά πανομοιότυπα κρούσματα ηπατίτιδας Α στη Νέα Νότια Ουαλία και στην Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας. Όλοι οι άρρωστοι ανέφεραν την ημερομηνία κατανάλωσης κατά την περίοδο έκθεσής τους. Οι αρχές υποπτεύθηκαν τους χουρμάδες μετά το ξέσπασμα ηπατίτιδας Α στο Ηνωμένο Βασίλειο που αρρώστησε τουλάχιστον 31 άτομα, που σχετίστηκε επίσης με την κατανάλωση χουρμάδων.

Η Picky Eaters Pty Ltd ανακάλεσε τις συσκευασίες χουρμάδων 1 κιλού και 5 κιλών οι οποίες πωλούνταν στο διαδίκτυο καθώς και σε ολόκληρη τη ΝΝΟ στο IGA και Ανεξάρτητα σούπερ μάρκετ.

- Advertisement -

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την ηπατίτιδα Α στην επιχείρησή σας τροφίμων;

Η προσωπική υγιεινή και οι σωστές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων σε όλο το προσωπικό ελαχιστοποιούν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από ηπατίτιδα Α. Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας, πριν από το φαγητό, πριν και μετά το χειρισμό των τροφίμων και αφού χειριστούν οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να έχει μολυνθεί (π.χ. πάνες, κάδοι απορριμμάτων κ.λπ.).

Τα κρούσματα ηπατίτιδας Α έχουν συχνά συνδεθεί με κατεψυγμένα φρούτα. Το μαγείρεμα αυτών των προϊόντων πριν σερβιριστούν ή καταναλωθούν μειώνει τον κίνδυνο.

Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας αγοράζει τρόφιμα μόνο από αξιόπιστους προμηθευτές και λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη όλες τις ανακλήσεις τροφίμων στην περιοχή σας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τρεις καταναλωτές βρήκαν νεκρά ποντίκια σε κατεψυγμένα φασολάκια της ίδιας εταιρείας – Πώς φτάνουν στα τρόφιμα και τι κινδύνους κρύβουν

Νεκρά ποντίκια σε φασολάκια ιδιωτικής ετικέτας μεγάλης αλυσίδας. Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι και τα μέτρα πρόληψης.

Σκάνδαλο με μπισκότα βιομηχανικού κολοσσού που εξάγει σε δεκάδες χώρες: Εντοπίστηκε πρώτη ύλη για ζωοτροφές βοοειδών

Εταιρεία με παραγωγική δυναμικότητα 500 τόνων ημερησίως στο επίκεντρο ελέγχων για χρήση πρώτης ύλης ζωοτροφών.

Τρία δημοφιλή είδη μανιταριών στο μικροσκόπιο της ANSES – Παρενέργειες και επικίνδυνοι συνδυασμοί με φάρμακα

Η ANSES προειδοποιεί για αλλεργίες, ηπατικές βλάβες και αλληλεπιδράσεις με φάρμακα από συμπληρώματα που περιέχουν τρία δημοφιλή μανιτάρια.