Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικίνδυνα κινεζικά τηγάνια και κατσαρόλες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕπικίνδυνα κινεζικά τηγάνια και κατσαρόλες
spot_img

Ειδοποίηση RASFF για κατσαρόλες και τηγάνια που εγκυμονούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

9 χώρες ενημερώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Πύλη έγκαιρης ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για οικιακά σκεύη προέλευσης Κίνας που περιέχουν βαρέα μέταλλα τα οποία μεταναστεύουν στο τρόφιμα και κατ’ επέκταση και στον οργανισμό των καταναλωτών.

Στα κινέζικα σκεύη ανιχνεύτηκαν αρσενικό, νικέλιο και κοβάλτιο σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από το ανώτερο επιτρεπτό όριο. Η ανίχνευση των βαρέων μετάλλων έγινε από τις βελγικές αρχές οι οποίες και δημοσιοποίησαν το θέμα στην πύλη RASFF.

Οι χώρες που ενημερώθηκαν είναι: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Ταϊβάν.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων τους Βελγίου αναφέρει στον ιστότοπό της:

«Ανάκληση από την CASA International SA
Προϊόντα: Μίνι τηγάνια μάρκας DINNER, φαγητά κατσαρόλας και πιάτα φούρνου
Πρόβλημα: Υπερβολική περιεκτικότητα σε κοβάλτιο και νικέλιο.

Η CASA ζητά από τους πελάτες που έχουν στην κατοχή τους μίνι τηγάνια, κατσαρόλες και πιάτα φούρνου μάρκας DINNER να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν σε ένα σημείο πώλησης για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Δεν απαιτείται απόδειξη αγοράς (απόδειξη).

Σε συνεννόηση με το FASFC, η CASA International SA αποσύρει από την πώληση μίνι τηγανάκια, κατσαρόλες και πιάτα φούρνου της μάρκας DINNER και ζητά από τους πελάτες να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν λόγω υπερβολικά υψηλής περιεκτικότητας σε Κοβάλτιο και Νικέλιο και πιθανούς κινδύνους για την υγεία σε υψηλές θερμοκρασίες.

Περιγραφή προϊόντων:

– Όνομα: μίνι τηγάνια, κατσαρόλες και πιάτα φούρνου
– Μάρκα: DINNER
– Αριθμοί αναφοράς: 663915 – 663922 – 663929 – 663936

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο