Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστημονική έρευνα: Γνώσεις και πρακτικές χειρισμού των καταναλωτών στα φρεσκοκομμένα προϊόντα

ΑρχικήΝέαΕπιστημονική έρευνα: Γνώσεις και πρακτικές χειρισμού των καταναλωτών στα φρεσκοκομμένα προϊόντα
spot_img

Σύμφωνα με νέα μελέτη, ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών δεν διαθέτει γνώσεις για την ασφάλεια των τροφίμων όσον αφορά τα φρεσκοκομμένα προϊόντα σε διαφορετικές διαστάσεις του θέματος.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τρεις παράγοντες επηρεάζουν την ασφάλεια των νωπών προϊόντων από το αγρόκτημα στο πιάτο:

  1. οι πρακτικές μετά τη συγκομιδή στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας,
  2. οι πρακτικές χειρισμού των εργαζομένων σε εγκαταστάσεις λιανικής πώλησης και
  3. οι πρακτικές χειρισμού των καταναλωτών σε οικιακές κουζίνες ή εγκαταστάσεις μαγειρέματος.

Ωστόσο, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει τις γνώσεις των καταναλωτών για την ασφάλεια των τροφίμων, τις αντιλήψεις κινδύνου και τις πρακτικές χειρισμού τους που σχετίζονται με τα φρεσκοκομμένα προϊόντα.

Για να καλύψει αυτό το κενό, μια μελέτη διεξήγαγε μια πανεθνική έρευνα, με σκοπό να αξιολογήσει τις γνώσεις, τις πρακτικές και την αντίληψη κινδύνου των καταναλωτών των ΗΠΑ για την ασφάλεια των τροφίμων που σχετίζονται με τα φρέσκα προϊόντα και διερεύνησε παράγοντες που επηρεάζουν τις πρακτικές ασφάλειας των τροφίμων των καταναλωτών που σχετίζονται με τα φρέσκα κομμένα προϊόντα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι καταναλωτές δεν διαθέτουν τις γνώσεις και τις πρακτικές ασφαλούς χειρισμού όσον αφορά τα φρεσκοκομμένα προϊόντα όσον αφορά την ιεραρχία αποθήκευσης, τον καθαρισμό και την απολύμανση της επιφάνειας, καθώς και τον έλεγχο του χρόνου και της θερμοκρασίας των νωπών προϊόντων.

Οι άνδρες και οι millennial καταναλωτές παρουσιάζουν χαμηλότερο επίπεδο ασφαλών πρακτικών χειρισμού φρέσκων προϊόντων. Επιπλέον, παρατηρήθηκε σημαντική αλληλεπίδραση μεταξύ των γνώσεων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και των αντιλήψεων σχετικά με τους κινδύνους σχετικά με τις πρακτικές των καταναλωτών για τον χειρισμό των νωπών προϊόντων, έτσι ώστε οι γνώσεις για την ασφάλεια των τροφίμων να μπορούν να μεταφερθούν στην πράξη πιο αποτελεσματικά για τους καταναλωτές με υψηλά επίπεδα αντίληψης του κινδύνου.

Τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό αποτελεσματικών εργαλείων εκπαίδευσης για την ασφάλεια των τροφίμων των καταναλωτών για στοχευμένα ακροατήρια.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη, πατήστε εδώ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα