Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων
spot_img

Το ωμό κατεψυγμένο κρέας είναι ευαίσθητο υλικό και απαιτεί ειδική διαχείριση για να κρατήσει την ποιότητα και τη γεύση του

Ξεχάσατε πάλι να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη από βραδύς και καταλήξατε στην λύση της απόψυξης στον φούρνο μικροκυμάτων; Κακώς, λένε οι ειδικοί!

Ο επιστήμονας τροφίμων Κώστας Σταθόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Abertay στο Dundee, λέει ότι η απόψυξη κατεψυγμένου κρέατος στο φούρνο μικροκυμάτων δεν ενδείκνυται, καθώς όταν ξεπαγώνετε βιαστικά το τρόφιμο, τα βακτήρια αρχίζουν να αναπαράγονται γρήγορα και το κρέας είναι πιο πιθανό να χάσει την υγρασία και επομένως να αποκτήσει πιο ξηρή γεύση.

Η λειτουργία απόψυξης (defrost) των φούρνων μικροκυμάτων ενδείκνυται για απόψυξη ήδη μαγειρεμένου φαγητού προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία κατανάλωσης. Ωστόσο, το ωμό κατεψυγμένο κρέας είναι ευαίσθητο υλικό και απαιτεί ειδική διαχείριση για να κρατήσει την ποιότητα και τη γεύση του. Επομένως, η ομαλή απόψυξη στο ψυγείο είναι η βέλτιστη πρακτική.

Με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων επιπρόσθετα, ορισμένες περιοχές του κρέατος υπερθερμαίνονται και αρχίζουν να ψήνονται, οπότε υπάρχει κίνδυνος να υπερψηθεί μέρος του κρέατος στην τελική του μορφή.

Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε κρέας για να το μαγειρέψουμε, φροντίζουμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη την προηγούμενη ημέρα ή ακόμα και δύο ημέρες νωρίτερα και να το αφήσουμε να ξεπαγώσει ομαλά μέσα σε ένα σκεύος, όπως ένα βαθύ πιάτο, στο ψυγείο. Ο τρόπος με τον οποίο ξεπαγώνει το κρέας, παίζει καθοριστικό ρόλο στη δομή του και στο πόσο ζουμερό θα είναι, όταν έρθει η ώρα να ψηθεί.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χαρτοπετσέτες και χαρτί κουζίνας: Τα 6 γεγονότα που δεν γνωρίζετε

Ίσως τα πιο εύχρηστα εργαλεία σε ένα νοικοκυριό είναι το χαρτί κουζίνας και οι χαρτοπετσέτες, αλλά υπάρχουν μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε.

Προϊόντα δημητριακών τίγκα στις τοξίνες μούχλας – Έρευνα

Οι τοξίνες της μούχλας μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Έκθεση-ορόσημο προτείνει αύξηση στην τιμή του νερού – Σε κίνδυνο η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων λόγω της κρίσης νερού

Καταστροφές στις οικονομίες και την ανθρωπότητα παγκοσμίως λόγω της ανισορροπίας στον κύκλο νερού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο