ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓνωστή Βελγική σοκολάτα ανακλήθηκε λόγω... "αγγλικών αλλεργιογόνων"

Γνωστή Βελγική σοκολάτα ανακλήθηκε λόγω… “αγγλικών αλλεργιογόνων”

2 λεπτά ανάγνωσης

Ειδοποίηση RASFF για σοκολάτα γιατί η ετικέτα είναι στα Αγγλικά

Το Βέλγιο ενημέρωσe της Ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ειδοποίησης RASFF για σοκολάτες που ναι μεν τα αλλεργιογόνα αναγράφονται στην ετικέτα αλλά οι πληροφορίες είναι μόνο στα αγγλικά.

- Advertisement -

Τα προϊόντα που παράγονται από την σοκολατοβιομηχανία Chocolaterie Ickx NV στο Έσσεν του Βελγίου, εξάγονται στην Ολλανδία και τη Ρουμανία, αλλά στην επισήμανση τα αλλεργιογόνα γάλα, σόγια, πιθανά ίχνη γλουτένης, αυγού και ξηρών καρπών αναγράφονται μόνο στα Αγγλικά και όχι στα Γαλλικά τα Ολλανδικά ή στα Ρουμάνικα.

Σε συνεννόηση με την FASFC (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας), η Chocolaterie Ickx NV αποφάσισε να αποσύρει αυτό το προϊόν από την αγορά και να ενημερώσει τους καταναλωτές με δελτία τύπου.

- Advertisement -

Πρόκειται για το προϊόν Pralibel  Icônes Cubes (9 τεμάχια)  σε συσκευασία δώρου 240g το οποίο διανεμήθηκε μέσω διαφόρων σημείων πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των Makro, Art of Chocolate και του ηλεκτρονικού καταστήματος Greetz.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελία καταναλωτή

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων