Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
30.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H vegan πίτσα έχει κατσικίσιο τυρί… Ειδοποίηση RASFF

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνH vegan πίτσα έχει κατσικίσιο τυρί… Ειδοποίηση RASFF
spot_img

Προειδοποίηση κινδύνου για κατεψυγμένη Vegan πίτσα

Η Ιρλανδία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF – πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών για επικίνδυνα τρόφιμα- για σοβαρό κίνδυνο από συσκευασμένη Vegan πίτσα. Όπως αναφέρει το RASFF «Οι καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατήρησαν κατσικίσιο τυρί στην πίτσα – αυτή δεν είναι vegan αφού περιείχε γάλα και ως εκ τούτου αποτελεί κίνδυνο για όσους πάσχουν από αλλεργία στο γάλα. Ο Ιρλανδός παραγωγός επιβεβαίωσε ότι το κατσικίσιο τυρί προστέθηκε κατά λάθος, καθώς το ταψί με το τυρί είχε εσφαλμένη ετικέτα». Πρόκειται για το προϊόν Zizzi Vegan Jackfruit Pepperoni Rustica Pizza της εταιρείας  Zizzi.

Η Zizzi ανακάλεσε το παραπάνω προϊόν από τους πελάτες της και έχει ενημερωθεί να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους οργανισμούς υποστήριξης αλλεργιών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα μέλη τους για την ανάκληση. Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει ειδοποίηση στο σημείο πώλησης προς τους πελάτες της. Αυτές οι ειδοποιήσεις εξηγούν στους πελάτες γιατί το προϊόν ανακαλείται και τους ενημερώνουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που το έχουν αγοράσει.

Τα μη δηλωμένα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών, ιδίως για τα άτομα με τροφικές αλλεργίες ή δυσανεξίες. Η αλλεργία στο γάλα είναι μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες, ιδιαίτερα στα παιδιά, αν και μπορεί να εμφανιστεί και στους ενήλικες. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια —όπως εξανθήματα, φαγούρα ή γαστρεντερικές διαταραχές— έως σοβαρές, όπως αναπνευστική δυσχέρεια ή αναφυλαξία, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Όταν ένα αλλεργιογόνο – όπως το γάλα, οι ξηροί καρποί ή η γλουτένη – δεν αναγράφεται ξεκάθαρα στην ετικέτα ενός προϊόντος, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές, ακόμη και απειλητικές για τη ζωή, αντιδράσεις σε ευαίσθητους καταναλωτές. Η σωστή και πλήρης επισήμανση των συστατικών είναι επομένως κρίσιμη, όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο σύστημα τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λαχανικό έχει τα περισσότερα φυτοφάρμακα – Ανακοινώθηκε η λίστα “dirty dozen” 2025

Ποιο "κέρδισε" τις φράουλες ως πιο μολυσμένο με φυτοφάρμακα, και ποια μπήκαν για πρώτη φορά στη λίστα της "Βρώμικης Δωδεκάδας" 2025 της Environmental Working Group

Σοκολάτες τύπου Dubai: Νέα αυστηρή προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από την FSA

Νέα προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για τις εισαγόμενες σοκολάτες Dubai για παρουσία απαγορευμένων πρόσθετων και χρωστικών και για αδήλωτα αλλεργιογόνα

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλωσης σε παιδιά από φυστικοβούτυρο – Για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων προειδοποιεί το ECDC

Επιδημία Salmonella Infantis σε μικρά παιδιά από φυστικοβούτυρο - Τι αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα