Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ευρώπη ενημέρωσε την Ελλάδα για κίνδυνο από ρυζογκοφρέτες – Λάθος στην παραγωγική διαδικασία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ευρώπη ενημέρωσε την Ελλάδα για κίνδυνο από ρυζογκοφρέτες – Λάθος στην παραγωγική διαδικασία
spot_img

Νέα ενημέρωση από το RASFF στην Ελλάδα για πώληση επικίνδυνου προϊόντος.

10 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ενημερώθηκαν από το Ευρωπαϊκό σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα RASFF, για σοβαρό κίνδυνο από ρυζογκοφρέτες με σοκολάτα. Οι ρυζογκοφρέτες είναι προέλευσης Ταϊβάν και πωλούνται σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία.

- Advertisement -

Ο λόγος της ανάκλησης είναι πως λόγω «σύγχυσης» στη παραγωγική διαδικασία η ετικέτα στη ρυζογκοφρέτα με σοκολάτα και σουσάμι είναι λανθασμένη και τα γάλα που υπάρχει στο προϊόν δεν αναγράφεται.

Η ανακοίνωση ανάκλησης στο Λουξεμβούργο, αναφέρει ότι πρόκειται για το Κέικ ρυζιού με σουσάμι σοκολάτας (Mochi) 180 γρ μάρκα SSWYC με Barcode 4711041581286 και ημερομηνία Best before 03/09/2026

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά γίνονται ανακλήσεις τροφίμων λόγω αδήλωτων αλλεργιογόνων με αποτέλεσμα άτομα που έχουν αλλεργία σε κάποια συστατικά να διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή τους αλλεργικής αντίδρασης. Η επικίνδυνη έκθεση σε αδήλωτα αλλεργιογόνα σε συσκευασμένα τρόφιμα είναι μια δυσμενής πραγματικότητα για τους αλλεργικούς σε τρόφιμα. Το γάλα είναι από τα πιο κοινά αδήλωτα αλλεργιογόνα και μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες στα παιδιά. Το αγελαδινό γάλα είναι η συνήθης αιτία αλλεργίας στο γάλα, αλλά το γάλα από πρόβατα, κατσίκες, βουβάλια και άλλα θηλαστικά μπορεί επίσης να προκαλέσει αντίδραση.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας στο γάλα κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν συριγμό, έμετο, κνίδωση και πεπτικά προβλήματα. Η αλλεργία στο γάλα μπορεί επίσης να προκαλέσει αναφυλαξία – μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή αντίδραση. Η αποφυγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι η κύρια θεραπεία για την αλλεργία στο γάλα. 

Τα συμπτώματα αλλεργίας στο γάλα, τα οποία διαφέρουν από άτομο σε άτομο, εμφανίζονται λίγα λεπτά έως λίγες ώρες μετά την κατανάλωση γάλακτος. Τα άμεσα σημεία και συμπτώματα της αλλεργίας στο γάλα μπορεί να περιλαμβάνουν κνίδωση, συριγμό, κνησμό ή μυρμήγκιασμα γύρω από τα χείλη ή το στόμα, πρήξιμο των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού, βήχα ή δύσπνοια και εμετό.

Τα συμπτώματα που μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εμφανιστούν περιλαμβάνουν χαλαρά κόπρανα ή διάρροια, που μπορεί να περιέχουν αίμα, κοιλιακές κράμπες, καταρροή, βουρκωμένα μάτια και σε μωρά κολικοί.

Η αλλεργία στο γάλα μπορεί να προκαλέσει σε σοβαρές καταστάσεις αναφυλαξία, μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση που στενεύει τους αεραγωγούς και μπορεί να εμποδίσει την αναπνοή. Το γάλα είναι η τρίτη πιο κοινή τροφή – μετά τα φιστίκια και τους ξηρούς καρπούς – που προκαλεί αναφυλαξία. τα συμπτώματα ξεκινούν αμέσως μετά την κατανάλωση γάλακτος και μπορεί να περιλαμβάνουν στένωση των αεραγωγών, συμπεριλαμβανομένου ενός πρησμένου λαιμού που δυσκολεύει την αναπνοή, έξαψη προσώπου, κνησμό και σοκ, με αισθητή πτώση της αρτηριακής πίεσης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο