Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Νορβηγία ανακαλεί έτοιμη σάλτσα που πωλείται και στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Νορβηγία ανακαλεί έτοιμη σάλτσα που πωλείται και στην Ελλάδα
spot_img

Περιέχει καρκινογόνο πρόσθετο.

Η Νορβηγική εταιρεία διαδικτυακής πώλησης Proteinno αποσύρει το προϊόν “Skinny Sauce – Chip Shop Curry”, 425 ml με καλύτερη ημερομηνία 30.09.2024 και Αρ. παρτίδας 1237.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης της Νορβηγικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, η εταιρεία έχει αφαιρέσει από την πώληση το προϊόν και έχει ενημερώσει τους πελάτες που το έχουν αγοράσει να το πετάξουν, ωστόσο η σάλτσα εξακολουθεί να υπάρχει σε ελληνικούς ιστότοπους.

Σε ελληνική ιστοσελίδα που το πουλάει αλλά αναφέρεται ως «προσωρινά μη διαθέσιμο» διαφημίζεται ως σως με μηδέν θερμίδες, μηδέν λιπαρά, χωρίς υδατάνθρακες, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη και, μηδέν ζάχαρη.

Η Skinny Sauce – Chip Shop Curry περιέχει το απαγορευμένο στην ΕΕ πρόσθετο διοξείδιο του τιτανίου  Ε 171 το οποίο χρησιμοποιείται ως χρωστική σε τρόφιμα και ενέχει κίνδυνο καρκίνου ενώ απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό και καταστρέφει το DNA των κυττάρων,  σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο