Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση σε ταχίνι λόγω κινδύνου σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση σε ταχίνι λόγω κινδύνου σαλμονέλας
spot_img

Ταχίνι ανακαλείται λόγω κινδύνου σαλμονέλας.

Η AB World Foods Ltd ανακαλεί το φυσικό ταχίνι Al’Fez Natural Tahini, καθώς το βακτήριο της σαλμονέλας έχει βρεθεί σε ορισμένες παρτίδες του προϊόντος. Το προϊόν πωλείται μεταξύ άλλων στα καταστήματα Tesco, Sainsbury’s, Morrisons και Asda.

- Advertisement -

Η επηρεαζόμενη παρτίδα είναι μεγέθους συσκευασίας 160g με κωδικούς παρτίδας 3355, 4004, 4023, 4024, 4039, 4040. Θα έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2025, τον Ιούλιο του 2025 ή τον Αύγουστο του 2025.

Ο Οργανισμός Τυποποίησης Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου (FSA) εξέδωσε ανακοίνωση προς τους καταναλωτές να “μην τρώνε το προϊόν”, το οποίο πωλείται σε διάφορα σούπερ μάρκετ και καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O FSA ανέφερε: «O FSA δεν έχει καμία σχέση με το προϊόν. Σε ορισμένες παρτίδες του παραπάνω προϊόντος βρέθηκε σαλμονέλα. Τα συμπτώματα που προκαλεί η σαλμονέλα περιλαμβάνουν συνήθως πυρετό, διάρροια και κοιλιακές κράμπες».

Ο FSA έχει σημάνει συναγερμό και λέει ότι όλα τα βάζα πρέπει να επιστραφούν στο κατάστημα λιανικής πώλησης για επιστροφή χρημάτων και ότι η απόδειξη δεν είναι απαραίτητη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα