Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ισπανία: 22 συλλήψεις για διακίνηση ακατάλληλων τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΙσπανία: 22 συλλήψεις για διακίνηση ακατάλληλων τροφίμων
spot_img

Η La Guardia Civil της Ισπανίας συνέλαβε 22 άτομα από οκτώ εγκαταστάσεις στο Las Palmas, για την εμπλοκή τους στην πιθανή πώληση 253 τόνων τροφίμων που κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η επιχείρηση BIFE ξεκίνησε μετά από επίσκεψη επιθεωρητών δημόσιας υγείας τον Δεκέμβριο του 2018 μια περιοχή στην πόλη Las Palmas de Gran Canaria, μεταξύ διαφορετικών εγκαταστάσεων χονδρικής πώλησης νωπών, διατηρημένων με ψύξη και κατεψυγμένων τροφίμων στα νησιά Γκραν Κανάρια, την Τενερίφη, την Φουερτεβεντούρα και την Λανθαρότε.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, αξιωματούχοι ανακάλυψαν περισσότερες από 1.500 παλέτες τροφίμων με πολλές να έχουν προϊόντα με πεπερασμένες ημερομηνίες διάρκειας ζωής. Δεδομένου του όγκου των εμπορευμάτων στα ψυκτικά καταστήματα, οι αρχές κατέσχεσαν τα προϊόντα για να αποφύγουν την εμπορευματοποίησή τους.

Περαιτέρω έλεγχοι διαπίστωσαν παρατυπίες με τις ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας ή τις ημερομηνίες ανάλωσης έως, με αντικατάσταση των αρχικών ετικετών με εκείνες που είχαν ενημερωμένες ημερομηνίες, κρέατα που καταψύχθηκαν ενώ η επισήμανση ανέφερε ότι έπρεπε να διατηρηθούν στο ψυγείο και ζητήματα ιχνηλασιμότητας που εντοπίστηκαν από κενά στην γραπτή τεκμηρίωση σχετικά με την προέλευση των τροφίμων.

Μετά την ανάλυση των εγγράφων που βρέθηκαν, κατέστη δυνατό να εντοπιστούν και να δεσμευτούν 900.000 κιλά κρέατος που αποκτήθηκαν από δύο άλλους διανομείς και αρκετά εστιατόρια – που δεν το είχαν ακόμη διαθέσει στην αγορά – και το οποίο δεν ήταν κατάλληλο για κατανάλωση.

Για τα γεγονότα αυτά, συνελήφθησαν 22 άτομα υπεύθυνα για 8 εγκαταστάσεις, που φέρονται να γνώριζαν πως η ημερομηνία λήξης του εμπορεύματος είχε παρέλθει και το απέκτησαν σε χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο