Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και στη Γαλλία απαγορεύτηκαν τα επικίνδυνα πατατάκια

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΚαι στη Γαλλία απαγορεύτηκαν τα επικίνδυνα πατατάκια
spot_img

Αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που ανακαλούν και απαγορεύουν την κυκλοφορία των σνακ HOT CHIP CHALLENGE.

Και η Γαλλία προστέθηκε σήμερα, στη λίστα των χωρών που ανακαλούν και απαγορεύουν την κυκλοφορία των σνακ HOT CHIP CHALLENGE τα οποία στη χώρα μας, έχουν απαγορευτεί με εντολή ΕΦΕΤ από τα μέσα Ιανουαρίου ενώ η πρώτη χώρα που τα απαγόρευσε ήταν η Γερμανία και ακολούθησε η Νορβηγία.

Οι Γαλλικές αρχές ενημέρωσαν πως το προϊόν ανακαλείται από όλα τα καταστήματα της χώρας, με την επισήμανση ότι «μπορεί να προκαλέσει αλλεργική δερματική αντίδραση, σοβαρή οφθαλμική βλάβη, συμπτώματα αλλεργίας ή άσθματος ή αναπνευστικές δυσκολίες και το προϊόν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με γάντια – ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ».

  Πρόκειται για καυτερά πατατάκια, η παγκόσμια ζήτηση των οποίων έχει δει ραγδαία ανάπτυξη, οδηγώντας και τη βιομηχανία τροφίμων σε ακραία προϊόντα. Ωστόσο δεν είναι απλώς καυτερά καθώς ακόμη και η ίδια η εταιρεία συνιστά χρήση γαντιού για να τα ακουμπήσει κάποιος.

Τα σνακ που πωλούνται σε ένα κουτί σε σχήμα φέρετρου με ένα κόκκινο κρανίο, περιέχουν υψηλά επίπεδα καψαϊκίνης, και η κατανάλωσή του μπορεί να θέσει ένα άτομο σε κατάσταση σοκ και μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή εάν το ερέθισμα είναι πολύ σοβαρό. Η καψαϊκίνη είναι χημική ένωση που βρίσκεται στις πιπεριές και άλλα καυτερά συστατικά, όπως το πιπέρι και δημιουργεί αυτή την αίσθηση καψίματος στη γλώσσα. Είναι ένα χημικό ερεθιστικό και νευροτοξίνη για τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, και προκαλεί αίσθηση καψίματος σε οποιονδήποτε ιστό με τον οποίο έρχεται σε επαφή. Η επαφή ή υψηλή  κατανάλωση καψαΐκίνης μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, υψηλή αρτηριακή πίεση, κάψιμο στα μάτια και ερεθισμό στους βλεννογόνους. Στις ΗΠΑ το σνακ «πρόκληση hot chip» ευθύνεται για τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού.

Καθώς το πλησιάζετε στο στόμα σας αρχίζετε να νιώθετε τα μάτια σας να βουρκώνουν, ενώ μόλις το ακουμπήσετε στη γλώσσα σας αισθάνεστε τα πιο καυτά καζάνια από τα βάθη της κολάσεως να μεταφέρονται στο στόμα και το λαιμό σας!” ανέφερε μία από τις ιστοσελίδες που τα διακινούσαν πριν απαγορευτούν στην Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο