Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος από κοτομπουκιές: Οι περισσότεροι τις μαγειρεύουν λάθος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος από κοτομπουκιές: Οι περισσότεροι τις μαγειρεύουν λάθος
spot_img

Για να αποφευχθεί τροφική δηλητηρίαση από κοτομπουκιές, πρέπει να μαγειρεύονται στη σωστή θερμοκρασία και με τον σωστό τρόπο.

Οι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές, δεν μαγειρεύουν σωστά τις ωμές κοτομπουκιές, με αποτέλεσμα να αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία. Τα ωμά κατεψυγμένα γεμιστά προϊόντα κοτόπουλου, παραμένουν πηγή κρουσμάτων σαλμονέλας παρά τις επισημάνσεις στη συσκευασία, οι οποίες καθοδηγούν τους καταναλωτές να μαγειρεύουν αυτά τα προϊόντα σε φούρνο και όχι στα μικροκύματα.

Αυτά είναι τα ευρήματα έρευνας που έγινε μέσω του διαδικτύου από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το ωμό παναρισμένο και γεμιστό κοτόπουλο είναι ένα από τα προϊόντα που προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές γιατί λόγω της εμφάνισής τους κάποιοι θεωρούν ότι είναι μαγειρεμένα. Ωστόσο οι παραγωγοί τα μαγειρεύουν μόνο εν μέρει για να ρυθμιστεί το πανάρισμα (συχνά κάνοντάς τα να φαίνονται πλήρως μαγειρεμένα). Αυτά τα προϊόντα πρέπει να μαγειρεύονται κανονικά και εσωτερική τους θερμοκρασία να φτάνει τους 74ο C, για να σκοτωθούν όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση. Εάν προτιμήσετε το τηγάνισμα θα πρέπει να τις τηγανίσετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι καταναλωτές σπάνια διάβαζαν οδηγίες συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς που βρήκε ότι ορισμένοι καταναλωτές απέρριπταν αμέσως τη συσκευασία και δεν διάβασαν ποτέ τις οδηγίες.

Αν και δεν αποκλείεται η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων για το μαγείρεμα των nuggets εντούτοις πρέπει να γίνεται νέα ρύθμιση της συσκευής, σχετικά με την ισχύ και το επίπεδο θερμοκρασίας, μία διαδικασία που οι καταναλωτές δεν την κάνουν εύκολα. Όμως, όταν οι κοτομπουκιές μαγειρεύονται σε χαμηλότερη από την ενδεδειγμένη ισχύ σε φούρνο μικροκυμάτων το μαγείρεμα θεωρείται ατελές ενέχοντας πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα