Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κίνδυνος από κοτομπουκιές: Οι περισσότεροι τις μαγειρεύουν λάθος

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚίνδυνος από κοτομπουκιές: Οι περισσότεροι τις μαγειρεύουν λάθος
spot_img

Για να αποφευχθεί τροφική δηλητηρίαση από κοτομπουκιές, πρέπει να μαγειρεύονται στη σωστή θερμοκρασία και με τον σωστό τρόπο.

Οι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές, δεν μαγειρεύουν σωστά τις ωμές κοτομπουκιές, με αποτέλεσμα να αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία. Τα ωμά κατεψυγμένα γεμιστά προϊόντα κοτόπουλου, παραμένουν πηγή κρουσμάτων σαλμονέλας παρά τις επισημάνσεις στη συσκευασία, οι οποίες καθοδηγούν τους καταναλωτές να μαγειρεύουν αυτά τα προϊόντα σε φούρνο και όχι στα μικροκύματα.

Αυτά είναι τα ευρήματα έρευνας που έγινε μέσω του διαδικτύου από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Το ωμό παναρισμένο και γεμιστό κοτόπουλο είναι ένα από τα προϊόντα που προκαλούν σύγχυση στους καταναλωτές γιατί λόγω της εμφάνισής τους κάποιοι θεωρούν ότι είναι μαγειρεμένα. Ωστόσο οι παραγωγοί τα μαγειρεύουν μόνο εν μέρει για να ρυθμιστεί το πανάρισμα (συχνά κάνοντάς τα να φαίνονται πλήρως μαγειρεμένα). Αυτά τα προϊόντα πρέπει να μαγειρεύονται κανονικά και εσωτερική τους θερμοκρασία να φτάνει τους 74ο C, για να σκοτωθούν όλοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί και να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλή για κατανάλωση. Εάν προτιμήσετε το τηγάνισμα θα πρέπει να τις τηγανίσετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι καταναλωτές σπάνια διάβαζαν οδηγίες συσκευασίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς που βρήκε ότι ορισμένοι καταναλωτές απέρριπταν αμέσως τη συσκευασία και δεν διάβασαν ποτέ τις οδηγίες.

Αν και δεν αποκλείεται η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων για το μαγείρεμα των nuggets εντούτοις πρέπει να γίνεται νέα ρύθμιση της συσκευής, σχετικά με την ισχύ και το επίπεδο θερμοκρασίας, μία διαδικασία που οι καταναλωτές δεν την κάνουν εύκολα. Όμως, όταν οι κοτομπουκιές μαγειρεύονται σε χαμηλότερη από την ενδεδειγμένη ισχύ σε φούρνο μικροκυμάτων το μαγείρεμα θεωρείται ατελές ενέχοντας πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα