Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κόστος περίθαλψης τροφικών δηλητηριάσεων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚόστος περίθαλψης τροφικών δηλητηριάσεων
spot_img

Αμερικανική μελέτη για το κόστος επισκέψεων σε εξωτερικά ιατρεία λόγω γαστρεντερίτιδας από τροφιμογενή παθογόνα.

Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από νοσηλείες ή επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία ασθενών που έχουν πέσει θύματα τροφικής δηλητηρίασης ή οξείας γαστρεντερίτιδας από τροφιμογενή παθογόνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Mary Ann Liebert, Inc. οι ερευνητές που χρησιμοποίησαν τη βάση δεδομένων US MarketScan Commercial Claims and Encounters, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη είναι ο πιο συχνός τύπος ιατρικής περίθαλψης για ασθένειες από μολυσμένα τρόφιμα. Οι εκτιμήσεις περιελάμβαναν το ανά περίπτωση κόστος επισκέψεων στο γραφείο και τις σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις και διαδικασίες, καθώς και τις συντηρητικές εκτιμήσεις του κόστους συνταγογράφησης. 

Από το 2012 έως το 2015, εντόπισαν περισσότερες από 3,4 εκατομμύρια αρχικές επισκέψεις εξωτερικών ασθενών με οποιαδήποτε διάγνωση οξείας γαστρεντερίτιδας και 45.077 με συγκεκριμένη διάγνωση τροφιμογενούς παθογόνου. Όπως είναι αναμενόμενο για τα δεδομένα κόστους θεραπείας, οι σοβαρές περιπτώσεις ασθένειας οδήγησαν το μέσο κόστος πάνω από το μέσο όρο. 

Το μέσο κόστος μιας επίσκεψης σε εξωτερικά ιατρεία ασθενών με οποιοδήποτε μορφή γαστρεντερίτιδας ήταν 650 ευρώ σε σύγκριση με το μέσο κόστος 151€. Το μέσο κόστος των επισκέψεων με διαγνώσεις συγκεκριμένων παθογόνων, κυμάνθηκε από 237€ για το Streptococcus spp. Ομάδα Α ( n  = 22.059) έως 1641€ για το Clostridium perfringens n  ​​= 30). Επισκέψεις για δύο από τις πιο κοινές αιτίες τροφιμογενών ασθενειών, τη μη τυφοειδή σαλμονέλα και τον νοροϊό, είχαν μέσο κόστος 784€ και 474€, αντίστοιχα. 

Συνολικά, το διάμεσο κόστος ανά περίπτωση επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία αυξάνεται με την ηλικία, με κάποια διακύμανση ανά παθογόνο παράγοντα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο