Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κόστος περίθαλψης τροφικών δηλητηριάσεων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚόστος περίθαλψης τροφικών δηλητηριάσεων
spot_img

Αμερικανική μελέτη για το κόστος επισκέψεων σε εξωτερικά ιατρεία λόγω γαστρεντερίτιδας από τροφιμογενή παθογόνα.

Αμερικανοί ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από νοσηλείες ή επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία ασθενών που έχουν πέσει θύματα τροφικής δηλητηρίασης ή οξείας γαστρεντερίτιδας από τροφιμογενή παθογόνα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Mary Ann Liebert, Inc. οι ερευνητές που χρησιμοποίησαν τη βάση δεδομένων US MarketScan Commercial Claims and Encounters, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εξωνοσοκομειακή περίθαλψη είναι ο πιο συχνός τύπος ιατρικής περίθαλψης για ασθένειες από μολυσμένα τρόφιμα. Οι εκτιμήσεις περιελάμβαναν το ανά περίπτωση κόστος επισκέψεων στο γραφείο και τις σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις και διαδικασίες, καθώς και τις συντηρητικές εκτιμήσεις του κόστους συνταγογράφησης. 

Από το 2012 έως το 2015, εντόπισαν περισσότερες από 3,4 εκατομμύρια αρχικές επισκέψεις εξωτερικών ασθενών με οποιαδήποτε διάγνωση οξείας γαστρεντερίτιδας και 45.077 με συγκεκριμένη διάγνωση τροφιμογενούς παθογόνου. Όπως είναι αναμενόμενο για τα δεδομένα κόστους θεραπείας, οι σοβαρές περιπτώσεις ασθένειας οδήγησαν το μέσο κόστος πάνω από το μέσο όρο. 

Το μέσο κόστος μιας επίσκεψης σε εξωτερικά ιατρεία ασθενών με οποιοδήποτε μορφή γαστρεντερίτιδας ήταν 650 ευρώ σε σύγκριση με το μέσο κόστος 151€. Το μέσο κόστος των επισκέψεων με διαγνώσεις συγκεκριμένων παθογόνων, κυμάνθηκε από 237€ για το Streptococcus spp. Ομάδα Α ( n  = 22.059) έως 1641€ για το Clostridium perfringens n  ​​= 30). Επισκέψεις για δύο από τις πιο κοινές αιτίες τροφιμογενών ασθενειών, τη μη τυφοειδή σαλμονέλα και τον νοροϊό, είχαν μέσο κόστος 784€ και 474€, αντίστοιχα. 

Συνολικά, το διάμεσο κόστος ανά περίπτωση επισκέψεων στα εξωτερικά ιατρεία αυξάνεται με την ηλικία, με κάποια διακύμανση ανά παθογόνο παράγοντα. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα