Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λάρισα: Υψηλής ποιότητας το πόσιμο νερό της πόλης

ΑρχικήΝέαΛάρισα: Υψηλής ποιότητας το πόσιμο νερό της πόλης
spot_img

Που οφείλεται η διαφορά της γεύσης που υπάρχει στο πόσιμο νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΛ, σε σχέση με τα εμφιαλωμένα νερά του εμπορίου.

Υψηλής ποιότητας φαίνεται πως είναι το πόσιμο νερό με το οποίο τροφοδοτείται η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης της Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).

Αυτό γίνεται γνωστό με βάση τα στοιχεία των ελέγχων που πραγματοποιούν σε σταθερή βάση τα εργαστήρια της ΔΕΥΑΛ, στο πόσιμο νερό του δικτύου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα εργαστήρια και ολόκληρος ο επιστημονικός και τεχνικός προγραμματισμός, έχει πιστοποιηθεί στη δειγματοληψία κατά ISO 17025, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν τις τεχνικές και διοικητικές ικανότητες να διεξάγουν συγκεκριμένες μετρήσεις.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΛ Αργύρης Παπακωνσταντίνου οι έλεγχοι στο πόσιμο νερό που προσφέρει η ΔΕΥΑΛ στους καταναλωτές, γίνονται σε τρεις φάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι γίνονται στις πηγές του νερού, στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης και τη βρύση των καταναλωτών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως ο έλεγχος και οι μετρήσεις γίνονται σε σταθερή βάση, λαμβάνονται σημαντικά υπόψη τα πολυσύχναστα σημεία, όπως νοσοκομεία, σχολεία κτλ.

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως το πόσιμο νερό της Λάρισας είναι υψηλής ποιότητας, όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία» είπε ο κ. Παπακωσταντίνου, τονίζοντας πως ο κυριότερος τομέας των ελέγχων σε καθημερινή βάση είναι τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του νερού.

«Αν συμβεί οτιδήποτε τότε η επίπτωση είναι άμεση. Για εμάς παίζει σημαντικό ρόλο αυτός ο έλεγχος. Η νομοθεσία άλλωστε είναι αυστηρή καθώς μας υποχρεώνει να γίνεται έλεγχος για τα πάντα, ακόμη και για ραδιενέργεια», είπε.

Μεταξύ άλλων ο διευθυντής Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΛ τόνισε πως οι έλεγχοι που γίνονται και η αυστηρή νομοθεσία που ισχύει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν πλέον βοηθήσει στον εντοπισμό των προβλημάτων, με αποτέλεσμα να δίνει τη δυνατότητα στην υπηρεσία να αντικαταστήσει αν χρειαστεί, τις πηγές τροφοδοσίας νερού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε και στην διαφορά της γεύσης που υπάρχει στο πόσιμο νερό του δικτύου της ΔΕΥΑΛ, σε σχέση με τα εμφιαλωμένα νερά του εμπορίου, λέγοντας πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το νερό που καταλήγει στις βρύσες των καταναλωτών, υπόκειται σε επεξεργασία – απολύμανση ώστε να παρέχεται η μεγίστη ασφάλεια.

Τέλος, ο διευθυντής Περιβάλλοντος της ΔΕΥΑΛ, επισήμανε πως η καταλληλότητα του νερού, καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους κανόνες της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας και πως σε κάθε περίπτωση ο πάροχος θα πρέπει να προσφέρει τις απαραίτητες εγγυήσεις στα πλαίσια αυτών των κανόνων.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης σχετικά με την επιβίωση του SARS-COV-2 σε τρόφιμα

Γιατί ο ιός επιβιώνει σε ζαμπόν και τυρί τσένταρ και όχι σε μήλα ελιές και σφολιάτες.

Διοξείδιο του τιτανίου: Η ΕΕ και ο ΕΦΕΤ ξεκαθάρισαν στο cibum τι ισχύει μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου

Τι έχουν να πουν εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και εκπρόσωπος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα σύγχυση που επέφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αναιρέσει την κατάταξη του διοξειδίου του τιτανίου ως καρκινογόνου ουσίας;

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα