Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Listeria monocytogenes σε συσκευασμένα pancakes σοκολάτας στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνListeria monocytogenes σε συσκευασμένα pancakes σοκολάτας στη Γαλλία
spot_img

Τα επικίνδυνα προϊόντα διανέμονται από μεγάλα σουπερμάρκετ όπως Carrefour, Auchan και Scaso.

Η Γαλλία ενημέρωσε την ευρωπαϊκή πύλη έγκαιρης ενημέρωσης για τα τρόφιμα RASFF για επικίνδυνο επιδόρπιο σοκολάτας στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes. Τα προϊόντα διανέμονται από μεγλάγα σουπερμάρκετ σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπως το Carrefour το Auchan και το Scaso, ενώ εξάγονται και στην Ιταλία και το Λουξεμβούργο

Πρόκειται για το προϊόν  Bernard Jarnoux Crepier.

Η Listeria monocytogenes είναι ένας μικροοργανισμός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες λοιμώξεις σε μικρά παιδιά, αδύναμους ή ηλικιωμένους και άλλους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και τα υγιή άτομα μπορεί να υποφέρουν μόνο βραχυπρόθεσμα συμπτώματα όπως υψηλό πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο, δυσκαμψία, ναυτία, κοιλιακό άλγος, και διάρροια, Listeria λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει αποβολές και θνησιγένειες μεταξύ των εγκύων γυναικών.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας συνιστά σε άτομα που έχουν καταναλώσει τα προϊόντα αυτά και έχουν πυρετό, μεμονωμένα ή συνοδεύονται από πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα, καλούνται να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να αναφέρουν ότι κατανάλωσαν το συγκεκριμένο προϊόν. Μερικές φορές μπορεί επίσης να εμφανιστούν σοβαρές μορφές με νευρολογικές επιπλοκές και μητρική ή εμβρυϊκή βλάβη σε έγκυες γυναίκες. Οι έγκυες γυναίκες καθώς και τα άτομα με ανοσοκαταστολή και οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτά τα συμπτώματα. Η λιστερίωση είναι μια ασθένεια που μπορεί να είναι σοβαρή και έχει περίοδο επώασης έως και οκτώ εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο