ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜαζική τροφική δηλητηρίαση από στρείδια στη Φινλανδία

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από στρείδια στη Φινλανδία

1 λεπτά ανάγνωσης

Στο στόχαστρο έξι εστιατόρια στο Ελσίνκι.

20 άνθρωποι αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν στρείδια στο Ελσίνκι σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές αλλά ο πραγματικός αριθμός των ασθενών φτάνει τους 100. Τα άτομα που αρρώστησαν κατανάλωσαν στρείδια σε διάφορα εστιατόρια της πόλης και οι υπηρεσίες πήραν δείγματα φαγητού από τα εστιατόρια καθώς και δείγματα ασθενών. Στα δείγματα βρέθηκε νοροϊός. Ο νοροϊός είναι η πιο κοινή αιτία αιφνίδιων εντερικών λοιμώξεων στη Φινλανδία.

- Advertisement -

Τα στρείδια έχουν βρεθεί στο παρελθόν ότι μεταδίδουν λοιμώξεις από νοροϊούς. Τα στρείδια που καταναλώνονται ωμά ή μη μαγειρεμένα είναι κοινές πηγές μετάδοσης επιδημιών επειδή φιλτράρουν τους νοροϊούς ενώ ζουν σε νερό μολυσμένο. Ο νοροϊός καταστρέφεται όταν το φαγητό θερμαίνεται στους +90 βαθμούς Κελσίου για δύο λεπτά.

Η Μονάδα Ασφάλειας Τροφίμων ζητά από όποιον έφαγε στρείδια στα εστιατόρια Fisken på Disken, Ravintola Natura, Ravintola Gillet, The Cock, Ravintola Meripaviljonki και στην εκδήλωση στο Ravintola Sake bar & Izakaya τον Φεβρουάριο του 2023 και έχει αρρωστήσει μετά γεύμα, να επικοινωνήσετε με τη μονάδα ασφάλειας τροφίμων. Οι ασθένειες μπορεί επίσης να συνδέονται με άλλα εστιατόρια.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με δύο νεκρούς και 109 κρούσματα: Επιβεβαιώθηκε το μολυσμένο τρόφιμο

Νέα επίσημη ανακοίνωση ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή έρευνα για την επιδημία Salmonella Bovismorbificans.

Στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες αλλοιωμένα προϊόντα με ρυζογκοφρέτες – Ευρωπαϊκός συναγερμός για δημοφιλή μάρκα (φωτο)

Το RASFF προειδοποιεί για στιγμιαία προϊόντα ρυζιού που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.