Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση από στρείδια στη Φινλανδία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜαζική τροφική δηλητηρίαση από στρείδια στη Φινλανδία
spot_img

Στο στόχαστρο έξι εστιατόρια στο Ελσίνκι.

20 άνθρωποι αρρώστησαν αφού κατανάλωσαν στρείδια στο Ελσίνκι σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές αλλά ο πραγματικός αριθμός των ασθενών φτάνει τους 100. Τα άτομα που αρρώστησαν κατανάλωσαν στρείδια σε διάφορα εστιατόρια της πόλης και οι υπηρεσίες πήραν δείγματα φαγητού από τα εστιατόρια καθώς και δείγματα ασθενών. Στα δείγματα βρέθηκε νοροϊός. Ο νοροϊός είναι η πιο κοινή αιτία αιφνίδιων εντερικών λοιμώξεων στη Φινλανδία.

Τα στρείδια έχουν βρεθεί στο παρελθόν ότι μεταδίδουν λοιμώξεις από νοροϊούς. Τα στρείδια που καταναλώνονται ωμά ή μη μαγειρεμένα είναι κοινές πηγές μετάδοσης επιδημιών επειδή φιλτράρουν τους νοροϊούς ενώ ζουν σε νερό μολυσμένο. Ο νοροϊός καταστρέφεται όταν το φαγητό θερμαίνεται στους +90 βαθμούς Κελσίου για δύο λεπτά.

Η Μονάδα Ασφάλειας Τροφίμων ζητά από όποιον έφαγε στρείδια στα εστιατόρια Fisken på Disken, Ravintola Natura, Ravintola Gillet, The Cock, Ravintola Meripaviljonki και στην εκδήλωση στο Ravintola Sake bar & Izakaya τον Φεβρουάριο του 2023 και έχει αρρωστήσει μετά γεύμα, να επικοινωνήσετε με τη μονάδα ασφάλειας τροφίμων. Οι ασθένειες μπορεί επίσης να συνδέονται με άλλα εστιατόρια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα