ΑρχικήΝέα«Μην τα φάτε!» - Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα Τουρκικά λουκούμια

«Μην τα φάτε!» – Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα Τουρκικά λουκούμια

3 λεπτά ανάγνωσης

Η αλυσίδα λιανικής TJX Europe εξέδωσε ανάκληση προϊόντων Sultans Turkish Delights από τη Βρετανική αγορά λόγω της παρουσίας αδήλωτου γάλακτος στα συστατικά. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA): «Τα προϊόντα ενέχουν πιθανό κίνδυνο για την υγεία οποιουδήποτε έχει αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα ή στα συστατικά του γάλακτος».

Συγκεκριμένα η ανάκληση αφορά τα προϊόντα:

- Advertisement -

Λουκούμι με επικάλυψη σοκολάτας Sultans

Κωδικός προϊόντος: 760240

- Advertisement -

Μέγεθος συσκευασίας: 250g

Ημερομηνία λήξης: 25 Σεπτεμβρίου 2026

- Advertisement -

Λουκούμι με σοκολάτα Sultans Strawberry

Κωδικός προϊόντος: 760241

Μέγεθος συσκευασίας: 250g

Ημηερομηνία λήξης: 25 Σεπτεμβρίου 2026

Λουκούμι με φιστίκι Αιγίνης με επικάλυψη σοκολάτας Sultans

Κωδικός προϊόντος: 760242

Μέγεθος συσκευασίας: 250g

Ημερομηνία λήξης: 25 Σεπτεμβρίου 2026

Λουκούμι με φιστίκι Αιγίνης με επικάλυψη σοκολάτας Sultans

Κωδικός προϊόντος: 760246

Μέγεθος συσκευασίας: 225g

Ημερομηνία λήξης: 25 Σεπτεμβρίου 2026

Ο FSA παρείχε συμβουλές στους πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν: «Αν έχετε αγοράσει τα παραπάνω προϊόντα και έχετε αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα ή στα συστατικά του γάλακτος, μην τα φάτε. Επιστρέψτε τα σε οποιοδήποτε κατάστημα αγοράς για επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.

Φαγητό στις διακοπές: Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει μικρά “κόλπα” για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων σε παραλίες, ξενοδοχεία, ταξίδια και εστιατόρια.