Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024
13.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω δεύτερη φορά την κάψουλα εσπρέσσο;

ΑρχικήΝέαΜπορώ να χρησιμοποιήσω δεύτερη φορά την κάψουλα εσπρέσσο;
spot_img

Αρκεί να κατανοήσουμε το σκεπτικό παρασκευής τους και θα είναι ξεκάθαρο πλέον αν πρέπει να τις δώσουμε μία ακόμη ευκαιρία

Οι κάψουλες καφέ πωλούνται σε δόσεις μίας μερίδας. Είναι εύχρηστες, δεν θέλουν καθάρισμα – και παρασκευάζουν τον καφέ μας γρήγορα και απλά. Πόσο καφέ περιέχει όμως κάθε κάψουλα, έχετε αναρρωτηθεί; Και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάψουλα περισσότερες από μία φορές;

Πώς παρασκευάζουμε κάψουλες καφέ;

Ο Ryan Lefler είναι ο Operations Manager στο Metropolis Coffee και εξηγεί ότι οι κάψουλες εσπρέσο έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται μία φορά και μόνο.

Αρχικά, ο καφές καβουρδίζεται και μετά αλέθεται στο σωστό μέγεθος με τη χρήση κυλινδρόμυλου. Ο τυπικός μύλος καφέ δεν κάνει εδώ καθώς τα μεγέθη σωματιδίων πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτά για οποιαδήποτε κάψουλα εσπρέσο.

Μόλις αλεσθεί ο καφές, χρησιμοποιείται μηχανή πλήρωσης, δίνοντας έως και έξι γραμμάρια καφέ σε κάθε κάψουλα, μετρώντας έως και το ένα δέκατο του γραμμαρίου. Οι κάψουλες στη συνέχεια σφραγίζονται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ολόκληρο το σύστημα ξεπλένεται με άζωτο για να διατηρηθεί ο καφές φρέσκος. Το οξυγόνο είναι ο εχθρός του καφέ, επομένως είναι σημαντικό να διατηρούμε τα επίπεδα οξυγόνου στο ελάχιστο και να μεγιστοποιούμε τη συγκέντρωση αζώτου στο εσωτερικό της κάψουλας.

Η τελική, ολοκληρωμένη κάψουλα στη συνέχεια δοκιμάζεται τόσο για τη γεύση όσο και για την ποιότητα.

Γιατί δεν μπορούμνε να χρησιμοποιήσουμε μια κάψουλα καφέ περισσότερες από μία φορές;

Ο Ryan επαναλαμβάνει ότι απλά δεν υπάρχει αρκετός καφές σε κάθε κάψουλα για να παρασκευαστεί δύο φορές. «Κατά τη διάρκεια της αρχικής ροής, θα βγάλετε το μεγαλύτερο μέρος του καφέ και τη γεύση του», εξηγεί. «Αυτό σημαίνει ότι αν το ξαναχρησιμοποιήσετε, ο καφές θα είναι αρκετά υδαρής».

Όταν τοποθετούμε μια κάψουλα εσπρέσο σε μια μηχανή και πατάμε το κουμπί, το ζεστό νερό και η πίεση εξάγουν πολλές διαλυτές ενώσεις από τον αλεσμένο καφέ, όπως καφεΐνη, οξέα, λιπίδια και σάκχαρα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε δύο πράγματα: πρώτον, μόνο το 30% περίπου των στερεών στον αλεσμένο καφέ είναι διαλυτά. Δεύτερον, υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο για την εκχύλιση – εάν ο καφές σας υποεκχυλιστεί, θα έχει νερουλή και ξινή γεύση, ενώ ο υπερεκχυλισμένος καφές θα είναι πολύ πικρός και θα χάσει γεύση και αρώματα. Ως εκ τούτου, το βέλτιστο ποσοστό εκχύλισης για τον καφέ βρίσκεται κάπου μεταξύ 18% και 22% .

Όταν οι γευστικές και αρωματικές ενώσεις εξαχθούν από τον αλεσμένο καφέ, φθάνουμε σε ένα σημείο φθίνουσας απόδοσης. Εξάλλου, η διαδικασία παρασκευής σπάει την κάψουλα. Αυτό σημαίνει ότι εάν το επαναχρησιμοποιήσετε, το μηχάνημα δεν θα μπορεί να δημιουργήσει αρκετή πίεση για να εξαγάγει σωστά τον καφέ από την αρχή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα καταγγελία στο Cibum για σάπιο ψωμί μεγάλης ελληνικής αρτοβιομηχανίας – Ο ισχυρισμός της εταιρείας στην καταναλώτρια

Νέο σοκ καταναλωτή από ίδιο προϊόν της εταιρείας Κατσέλης - Η αρτοβιομηχανία υποστήριξε πως η προηγούμενη καταγγελία ήταν ψευδής και πως ο καταναλωτής ζήτησε συγνώμη!

Τούρτες, κέικ και γλυκά με επικίνδυνο για την υγεία φυτοφάρμακο – Αποσύρονται 6 δημοφιλή προϊόντα

Υπεύθυνη η ψεκασμένη φράουλα με ζιζανιοκτόνο που έχει απαγορευτεί από την ΕΕ από πέρσι

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο