Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πενταμερής σύνοδος Αράβων ηγετών για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια

ΑρχικήPicksNews LineΠενταμερής σύνοδος Αράβων ηγετών για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια
spot_img

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι υποδέχεται σήμερα τους ηγέτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ιράκ, του Μπαχρέιν και της Ιορδανίας, για μια σύνοδο αφιερωμένη στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Εκτός του Σίσι, στην πενταμερή αυτή που θα διεξαχθεί στο Ελ Αλαμέιν, συμμετέχουν ο πρόεδρος των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπιν Ζάγιεντ, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουστάφα αλ Καζίμι, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ και ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ Αχράμ», στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται θέματα «ενεργειακής και επισιτιστικής ασφάλειας».

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο, η τιμή των δημητριακών και ιδίως του σιταριού έσπασε κάθε ρεκόρ. Η αύξηση αυτή προκαλεί προβλήματα σε ορισμένες χώρες, όπως στην Αίγυπτο, οι οποίες εξαρτώνται εξαρτάται «κατά τουλάχιστον 30% από την Ουκρανία και τη Ρωσία» για τις εισαγωγές σταριού, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Οι πέντε Άραβες ηγέτες θα συζητήσουν επίσης το θέμα της «ασφάλειας του νερού» και του «φράγματος της Αναγέννησης». Η Αιθιοπία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αποπεράτωσε την 3η φάση της πλήρωσης αυτού του τεράστιου φράγματος στον Νείλο, παρά τις διαμαρτυρίες του Σουδάν και της Αιγύπτου, που ανησυχούν για το ανεφοδιασμό τους με νερό.

Στο πρόγραμμα της συνάντησης είναι επίσης το Μεσανατολικό και θέματα που σχετίζονται με τη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη. Από τις πέντε χώρες, μόνο το Ιράκ δεν έχει εξομαλύνει μέχρι τώρα τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα