Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόν που περιέχει ουσία ντόπινγκ!

ΑρχικήPicksNews LineΠροειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόν που περιέχει ουσία ντόπινγκ!
spot_img

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί τους καταναλωτές για προϊόν που περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία ουσία ντόπιγκ, συνθετικά παραγόμενη, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της WADA.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν PWO-MAX Kiwi Strawberry το οποίο πιθανόν να κυκλοφορεί στην Ευρώπη – επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα – σαν συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με την ετικέτα του, περιέχει την μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylamine (DMAA) ουσία που περιλαμβάνεται στον απαγορευμένο κατάλογο αντιντόπινγκ της WADA.

Σε έλεγχο δείγματος βρέθηκε να περιέχει την μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylbutylamine (DMBA) ουσία ντόπιγκ συνθετικά παραγόμενη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της WADA. Οι ουσίες αυτές μαζί με την καφεΐνη ουσία που αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του χρήστη.
Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Prime Nutrition, ΗΠΑ.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.

Εφαρμογή smartphone ελέγχει τα τρόφιμα για χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο

Δείτε πόσα νιτρώδη άλατα περιέχουν τα τρόφιμά σας με... μια φωτογραφία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα