Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρωτοπορία: Κιτ ανίχνευσης παθογόνων και νοθείας μέσα σε μισή ώρα – Διαπίστευση κατά ISO 17025

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠρωτοπορία: Κιτ ανίχνευσης παθογόνων και νοθείας μέσα σε μισή ώρα - Διαπίστευση κατά ISO 17025
spot_img

Η τεχνολογία BEAMitup χρηματοδοτείται από την ΕΕ και έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας – Η αυτοματοποιημένη, πιστοποιημένη κατά ISO πλατφόρμα ελέγχου DNA, έχει στόχο να ενισχύσει την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Ανάλυση ποιότητας τροφίμων μέσα σε μόλις μισή ώρα εντός της βιομηχανικής εγκατάστασης, υπόσχεται το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο BEAMitup. Πρόκειται για πλατφόρμα που παρέχει γρήγορο έλεγχο DNA, που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την SwissDe Code, πιστοποιώντας την παρουσία παθογόνων ή εντοπίζοντας νοθεία (πχ χοιρινό κρέας μέσα σε μοχαρίσιο) σε μόλις 30 λεπτά.

Το σύστημα περιλαμβάνει την συσκευή, υλικό και, κάψουλες συσκευασμένα όλα μαζί σε ένα αυτοματοποιημένο εργαστηριακό κιτ  και μια σύνδεση cloud και τοποθετείται στο σημείο παραγωγής. Το πιστοποιητικό ανάλυσης από διαπιστευμένο εργαστήριο κατά ISO 17025 εκδίδεται από τη SwissDeCode για κάθε δοκιμή. 

Ο Gianpaolo Rando, CTO και συνιδρυτής της SwissDeCode λέει πως η εταιρεία έχει αναπτύξει και δοκιμάσει μια πλατφόρμα που παρέχει γρήγορο έλεγχο με βάση το DNA των προϊόντων διατροφής. «Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση μας μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του τροφίμου ή να εντοπίσει την παρουσία ανεπιθύμητων ρύπων όπως ΓΤΟ στο καλαμπόκι, το γάλα, το χοιρινό και αμέτρητα άλλα προϊόντα σε λίγα λεπτά και στο σημείο παραγωγής», σημειώνει ο Rando.

Τι κάνει το BEAMitup

▶ Ταυτόχρονη δοκιμή πολλαπλών δειγμάτων: μία δοκιμή κάθε 5 λεπτά, στις δικές σας εγκαταστάσεις. Δεν απαιτείται εξειδίκευση του προσωπικού (συνολικός χρόνος πρακτικής 15 λεπτά).

▶ Απλή, αυτοματοποιημένη διαδικασία που μειώνει τον κίνδυνο ανθρώπινων λαθών χειρισμού και τον χρόνο αδράνειας της μεταφοράς.

▶ Γρήγορα και διαπιστευμένα αποτελέσματα: λαμβάνονται σε λιγότερο από 10 λεπτά, με βάση τα παγκοσμίως αποδεκτά πρότυπα ISO/IEC 17025.

▶ Αναλύσεις δεδομένων: Ασφαλές λογισμικό που βασίζεται σε cloud για συλλογή και ανάλυση δεδομένων, παρέχοντας πληροφορίες για τη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών της εταιρείας

«Το BEAMitup είναι μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα που μπορεί να προετοιμάσει δείγματα και να εκτελέσει πολλαπλές δοκιμές ταυτόχρονα με μηδενική ανθρώπινη παρέμβαση», εξηγεί ο Rando. “Χάρη στη σύνδεσή του με το cloud, μπορείτε να λάβετε πιστοποιημένα αποτελέσματα για να τα μοιραστείτε με επιχειρηματικούς εταίρους, πελάτες και αρχές.” Αφού εγκατασταθεί επιτόπου, μια εταιρεία μπορεί να πραγματοποιήσει έναν προκαθορισμένο αριθμό δοκιμών ανά εβδομάδα. Όταν ένα προϊόν διατροφής εκκαθαρίζει τον έλεγχο, εκδίδεται πιστοποιητικό ISO 17025 που παρέχει διαβεβαίωση ότι ένα προϊόν συμμορφώνεται με τα ρυθμιστικά πρότυπα. Οι εταιρείες χρεώνονται ανά πιστοποιητικό ανάλυσης που εκδίδεται. «Το BEAMitup προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως γρήγορα αποτελέσματα, και μικρότερο κίνδυνο για ανθρώπινο λάθος».

Ένας από τους πελάτες της Swiss de code είναι μια ιαπωνική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων που τοποθετεί και ετικέτα για να πληροφορεί τους καταναλωτές ότι έχει ελεγχθεί από την SwissDeCode. «Η εμπιστοσύνη γίνεται γρήγορα το πιο σημαντικό συστατικό», καταλήγει ο Rando. «Προτείνοντας έναν καλύτερο τρόπο δοκιμής, επιθεώρησης και πιστοποίησης τροφίμων, βοηθάμε τις εταιρείες να προσφέρουν το επίπεδο εμπιστοσύνης που περιμένουν οι πελάτες τους».

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα