Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ακρίβεια έχει μειώσει την κατανάλωση λαχανικών

ΑρχικήΝέαΗ ακρίβεια έχει μειώσει την κατανάλωση λαχανικών
spot_img

Έκθεση του Food Foundation στη Βρετανία, απεικονίζει τον αντίκτυπο της ακρίβειας στην κατανάλωση λαχανικών και το αυξανόμενο διατροφικό χάσμα.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά συνιστούν το Α και το Ω μιας υγιεινής διατροφής, αλλά τι γίνεται όταν οι τιμές ανεβαίνουν τόσο που και αυτά γίνονται απλησίαστα;

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου 2022 Peas Please Progress Report του Food Foundation που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο πληθωρισμός και η αύξηση των τιμών έχουν επηρεάσει τους καταναλωτές με σχεδόν τις μισές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος να αγοράζουν λιγότερα λαχανικά, καθώς ο πληθωρισμός στις τιμές των λαχανικών είναι σχεδόν 14% σε σύγκριση με περίπου 7% για γλυκά και σοκολάτες.

Η έκθεση έδειξε επίσης ένα διευρυνόμενο διατροφικό χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών: μεταξύ αυτών που κερδίζουν λιγότερα από 10.000 λίρες ετησίως (περίπου 11.000 ευρώ), το ποσοστό των λαχανικών στο καλάθι αγορών μειώθηκε το περασμένο έτος, ενώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 70.000 λίρες (περίπου 80.000 ευρώ) παρέμεινε το ίδιο παρά την αύξηση των τιμών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα