Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων το 2021 στη Φινλανδία

Finnish Food Authority (Ruokavirasto)

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΡεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων το 2021 στη Φινλανδία
spot_img

Στοιχεία από την έκθεση της Φινλανδικής Αρχής Τροφίμων

Ρεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων σημειώθηκε στην Φινλανδία το 2021. Οι ανακλήσεις ξεπέρασαν τις 300, ενώ 46 τροφιμογενείς επιδημίες επηρέασαν 1.378 άτομα σε σύγκριση με 34 με 543 ασθενείς το 2020.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Φινλανδική Αρχή Τροφίμων (Ruokavirasto), από τις 309 ανακλήσεις τροφίμων, οι 72 αφορούσαν το οξείδιο του αιθυλενίου με 72 αποσύρσεις και ακολουθούν τα φυτοφάρμακα και τα αλλεργιογόνα με 33 και 29 περιπτώσεις αντίστοιχα. Πάνω από το 50% των ανακλήσεων αποφασίστηκε για προϊόντα που προήλθαν από εισαγωγές εκτός ΕΕ.

Όπως αναφέρει το food Safety News, έγιναν 26 ανακλήσεις λόγω σαλμονέλας η οποία εντοπίστηκε σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως κρέας και προϊόντα ψαριών και φρέσκα βότανα. Ένα μεγάλο ξέσπασμα σαλμονέλας επηρέασε περισσότερα από 700 άτομα. Το εμπλεκόμενο φαγητό ήταν μια σαλάτα με μαρούλι iceberg, αγγούρι και αρακά που διανεμήθηκε σε νηπιαγωγεία. 

Δύο κρούσματα E. coli νόσησαν 80 άτομα και από Campylobacter νόσησαν 60 άνθρωποι. Δύο κρούσματα Listeria συνδέθηκαν με έξι ασθένειες και άλλα δύο κρούσματα Yersinia νόσησαν εννέα άτομα, ένα ξέσπασμα Clostridium Perfringens είχε 12 κρούσματα και η δηλητηρίαση από ισταμίνη επηρέασε εννέα άτομα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα