Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων το 2021 στη Φινλανδία

Finnish Food Authority (Ruokavirasto)

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΡεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων το 2021 στη Φινλανδία
spot_img

Στοιχεία από την έκθεση της Φινλανδικής Αρχής Τροφίμων

Ρεκόρ ανακλήσεων και τροφικών δηλητηριάσεων σημειώθηκε στην Φινλανδία το 2021. Οι ανακλήσεις ξεπέρασαν τις 300, ενώ 46 τροφιμογενείς επιδημίες επηρέασαν 1.378 άτομα σε σύγκριση με 34 με 543 ασθενείς το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Φινλανδική Αρχή Τροφίμων (Ruokavirasto), από τις 309 ανακλήσεις τροφίμων, οι 72 αφορούσαν το οξείδιο του αιθυλενίου με 72 αποσύρσεις και ακολουθούν τα φυτοφάρμακα και τα αλλεργιογόνα με 33 και 29 περιπτώσεις αντίστοιχα. Πάνω από το 50% των ανακλήσεων αποφασίστηκε για προϊόντα που προήλθαν από εισαγωγές εκτός ΕΕ.

Όπως αναφέρει το food Safety News, έγιναν 26 ανακλήσεις λόγω σαλμονέλας η οποία εντοπίστηκε σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως κρέας και προϊόντα ψαριών και φρέσκα βότανα. Ένα μεγάλο ξέσπασμα σαλμονέλας επηρέασε περισσότερα από 700 άτομα. Το εμπλεκόμενο φαγητό ήταν μια σαλάτα με μαρούλι iceberg, αγγούρι και αρακά που διανεμήθηκε σε νηπιαγωγεία. 

Δύο κρούσματα E. coli νόσησαν 80 άτομα και από Campylobacter νόσησαν 60 άνθρωποι. Δύο κρούσματα Listeria συνδέθηκαν με έξι ασθένειες και άλλα δύο κρούσματα Yersinia νόσησαν εννέα άτομα, ένα ξέσπασμα Clostridium Perfringens είχε 12 κρούσματα και η δηλητηρίαση από ισταμίνη επηρέασε εννέα άτομα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο